Elbil og solceller bliver en del af pakken, som 25 familier skal teste.

Elbil og solceller bliver en del af pakken, som 25 familier skal teste.

Fremtidens intelligente hjem

Beboerne i landsbyen Assendrup får mulighed for at teste fremtidens intelligente hjem

Landsbyen Assendrup ved Bredballe er en af tre landsbyer, som er i spil til at teste fremtidens intelligente hjem med det ypperste inden for energiudstyr.
Det er Insero i Horsens, der står bag projektet, hvor man vil teste nye energiteknologier i 25 huse, som bliver forbundet i et intelligent net – et såkaldt Smart Grid. Formålet er at afprøve, hvordan de nye teknologier kan spille sammen, og hvordan sammenhængen med hele energisystemet fungerer.
Foruden Assendrup i Vejle Kommune har Insero også peget på Stenderup i Hedensted Kommune og Sejet i Horsens Kommune som mulige forsøgskaniner. De tre områder er udvalgt, fordi de alle er afgrænsede bysamfund.
Efter sommerferien vil Insero holde borgermøder i de tre udvalgte landsbyer, og i sidste ende vil valget falde på den af de tre byer, hvor flest indbyggere er villige til at investere i den fulde udstyrspakke.

Solceller og elbil

De 25 familiers huse skal udstyres med det nyeste inden for bæredygtigt energiudstyr, herunder varmepumpe, solceller og solvarm og, ladeboks til elbil, som man leaser.
"Insero dækker mere end halvdelen af udgifterne til det nye udstyr, som deltagerne dermed får til en meget fordelagtig pris. Investeringen for den fulde udstyrspakke vil således være på mellem 115.000 - 135.000 kroner, hvilket er langt under den vejledende pris på cirka 300.000 kroner. Hertil kommer udgifter til leasing af elbil samt eventuel yderligere energirenovering af boligen," fortæller Steen Kramer, direktør i Insero.
Læs mere om projektet på insero.dk/livelap.

Publiceret 28 June 2013 08:00