Stolte grønblusede bagere viser bagværket frem. Kagerne får en rigtigere farve for hver eneste bagning, de foretager. Foto: Peter Rasmussen

Stolte grønblusede bagere viser bagværket frem. Kagerne får en rigtigere farve for hver eneste bagning, de foretager. Foto: Peter Rasmussen

Grønne piger fik brune kager

"Kom til kaffe og småkager," lød invitationen fra De Grønne Pigespejdere til Charity Haderslev

Af
Peter Rasmussen

Nogle gange har journalister det med, at overdrive overskiften lidt - for at få historien til at lyde mere spændende end den er. Faktisk er det modsatte tilfældet med denne historie. Den skulle nok havde heddet "Grønne piger fik sorte kager" ... "men allerede anden gang de bagte i den nye ovn, fik kagerne en mere lækker kulør."
Forklaringen er at De Grønne Pigespejdere i Haderslev forleden havde sommerafslutning med flere end 100 tilmeldte spejdere og forældre i Spejderskoven. Her bød de på hjemmebagte småkager, bagt i den nye udendørs, brændefyrede ovn.
Pigerne har længe ønsket sig en udendørs ovn til madlavning. Sådan en er dog ikke bare lige at købe eller lave, og så må man jo tænke kreativt. En forælder havde således kontakt til 'Værkstedet Hjortebro', der er kendt for at hjælpe lokale virksomheder med bl.a. montageopgaver. Her tog pædagog Hans Skøtt i samarbejde med et par smedekyndige brugere hånd om opgaven, og kunne i starten af juni endelig overdrage den længe ønskede ovn til pigespejderne.
Værkstedet Hjortebro har lavet ovnen til en brøkdel af prisen af, hvad det ville have kostet at få den smedet professionelt. Regningen for ovnen kommer dog oveni at De Grønne Pigespejdere, pga. det voksende medlemstal, har lavet en større udvidelse af spejderhytten. Så da Hans fra Værkstedet Hjortebro hørte om Charity Haderslev, indstillede han pigerne til at få del i overskuddet fra foreningens Luksus Bazar på Harmonien, der blev afholdt d. 9. juni.
I Charity Haderslev faldt bestyrelsen for samarbejdet mellem værkstedet og spejderne og valgte derfor overtage regningen. Som tak blev bestyrelsen inviteret på hjemmebagte småkager, hygge og rundvisning i den nu udvidede spejderhytte i Spejderskoven på Chr. X's vej.
Skal lære den at kende
"Bare vent - Snart kan vi bage boller," lød det selvtillidfuldt fra de grønblusede bagere, der pukler med at lære den nye ovn at kende: "Vi skal have fundet ud af at styre varmen tættest på ilden. Men vi har fået nogle tip fra forældre, om f.eks at lægge nogle lavasten i bunden," fortæller spejderne, der så må på jagt efter en vulkan.

Formanden for Charity Haderslev, Nete Kaasen (tv) bliver orienteret om historien om ovnen.

Formanden for Charity Haderslev, Nete Kaasen (tv) bliver orienteret om historien om ovnen.

Publiceret 28 June 2013 06:00