Direktør Steen B. Laursen og adm. direktør Michael Saxtorph lytter stående til Managing Owner Gert Prantner og hans team fra SIMC.

Direktør Steen B. Laursen og adm. direktør Michael Saxtorph lytter stående til Managing Owner Gert Prantner og hans team fra SIMC.

Tysk hotelkæde skal drive havnehotel

To tyske firmaer skal være med til at realisere det største hotelprojekt i grænseregionen: Opførelsen af hotel og waterpark som er grundstenen i Sønderborgs ambitiøse havneprojekt

Af
Mikkel Hansen

Realiseringen af det store hotel med tilhørende waterpark, der skal være juvelen på Sønderborgs nye havnefront, er på vej ind i en ny fase.
Der er nemlig sat navne på de firmaer, der skal gå forrest i projektet. Havneselskabet i Sønderborg har skabt et fælles konsortium til at virkeliggøre byggeriet af hotel med waterpark i den nye bydel i Sønderborg, som den internationalt berømmede arkitekt Frank Gehry har udarbejdet masterplan for.
Sønderborg Havneselskab har således indgået aftaler med de parter og operatører, som i et fælles konsortium vil få detaljerne på plads for både byggeri og drift af et hotel med 210 værelser på 18 etager og en waterpark på 6.000 kvm.
Parterne i det nye sønderjyske hotelkonsortium er én af Tysklands solide internationale hoteloperatører, RIMC , med hotelprojekter i en række lande og tyske Alpamare Management, som er én af de førende europæiske udviklere af waterparks. Bygge- og entreprenør-kompetencerne bidrager A. Enggaard, Aalborg med, og konsortiets parter er gået i tæt dialog med Henning Larsen Architects, som er udvalgt til at tegne projektet.
“Vi har bragt netop de parter sammen, som kan realisere projektet, så vi får det allerbedste grundlag til i efteråret også at få finansieringen på plads,” mener havneselskabets administrerende direktør Michael Saxtorph, Sønderborg. Han siger om processen:
“Det fælles konsortium viser en fantastisk vilje og fasthed i drøftelserne om, hvordan alle krav til byggeriets bæredygtighed, driftsøkonomi og publikums oplevelse af kvalitet bliver helt unik for vores landsdel. Vi forventer at kunne præsentere det samlede projekt i detaljer sidst i august.”
RIMC har et solidt kendskab og erfaring i at udvikle individuelle hotelkoncepter og har været involveret i at udvikle og drive ca. 100 hoteller i Tyskland, Schweiz, Østrig, Rusland, Italien, Indien og Benelux. Kerneydelsen er at skabe hotelkoncepter, gennemføre dem og senere drive disse.
“RIMC fuldender skræddersyede kontrakter tilpasset lokale forhold og sætter aldrig deres eget navn på hotellet. De formår at sætte sig ind i de lokale forhold og at se mulighederne i synergier, der er med til at sikre hotellet en langsigtet sund økonomi. Dermed bliver det også en langsigtet sund investering. Og som direktøren i selskabet siger det, så er de måske ikke bedre end andre hotel-grupper. De er bare anderledes – og superkompetente,” lyder vurderingen fra Michael Saxtorph.
Alpamare er trendsætter indenfor waterparker og har mere end 30 års erfaring i at designe, bygge og drive rentable waterparker i bl.a. Tyskland og Schweiz. Firmaet åbnede i 1972 Europas første badeland og står bag én af verdens første indendørs vandlande med en unik kombination af sjov og wellness faciliteter. Alpamare er tildelt prisen for det reneste vandland i Tyskland.
“Alpamare ved præcist, hvad slags forundersøgelse investorer har brug for. De ved, hvilke oplysninger der er relevante for lave drifts-og vedligeholdelsesomkostninger, og hvordan man konstant kan øge interessen for en park i et stærkt konkurrencepræget miljø. Det er en meget seriøs og professionel partner for os, da de samtidig lægger stor vægt på energioptimering og energirecirkulering i waterparken – det er jo væsentligt i ProjectZero-land,” understreger havneselskabets adm. direktør Michael Saxtorph.

Medlemmerne af det nye konsortium fotograferet ved en workshop på Alsion i Sønderborg.

Medlemmerne af det nye konsortium fotograferet ved en workshop på Alsion i Sønderborg.

Publiceret 28 June 2013 12:14