Undersøgelser viser nu at opsvinget er gået igang…!

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
Hvor har det dog været dejligt at læse aviser og høre nyheder i denne uge – i hvert fald når det drejer sig om den økonomiske situation – som jo på en eller anden måde påvirker os alle i dagligdagen.
”Opsvinget er i gang…!” – ”Flere i arbejde…!” – ”Mange job venter forude…!” – ”De 7 fede år er startet…!” og ”Boligpriserne er steget…!”
Det er da skønt at gå ind i en sommerferie, hvor stort set alle analyser viser, at vi er på rette vej. Der er stort set ikke den avis, den nyhedsstation eller det analysebureau, der ikke har positive tal og prognoser for udviklingen i Danmark.
”Faqtum Danmark” er et af de analyse-bureauer, der går hårdest til den. ”Det er nu kun de allermindst kreative og allermest pessimistiske journalister, der stadig tærsker langhalm på krisen, skriver de i deres nyeste analyse.
Der er kommet regnskaber for 2012 og trenden er fortsat god og positiv. Der er gang i opkøb, konsolideringer, optimeringsprocessor og spændende projekter, der bekræfter den positive tro, gejst og motivation”.

Nyt stationsområde er kommet nærmere

De positive tendenser i samfundet påvirker forhåbentlig også den lokale situation. Foreløbig kan vi glæde os over, at byrådet i Køge har vedtaget Lokalplanen for stationsområdet, som gør det muligt at igangsætte arbejdet med at udvide Køges handelsliv til også at omfatte større butikker ved stationen.
Det er helt klart positivt, at der nu er skabt rammerne for den kommende udbygning. Nu skal parterne så også sørge for, at de planer, med hensyn til butiksstørrelser, parkering, infrastruktur m.v. også bliver fulgt, så udbygningen virkelig bliver til gavn for Køge By.
Køge kommune står overfor mange store ting i øjeblikket, og det kan selvfølgelig ikke undgå andet end at give problemer, specielt trafikmæssigt. Vi har allerede oplevet, at afspærringen af Toldbodvej på grund af nedgravningen af fjernvarmerør har skabt store trafikkøer på hovedvejen, og det er desværre nogle ting vi må leve med, mindst sommeren over.
- Det skal jo være skidt før det bliver godt, er der vist nogen der siger!

Hvor bliver det nye stadion af?

”Køge Park” er det blevet kaldt, lang tid før der overhovedet er blevet taget en beslutning. Det er Køges nye stadion, jeg her taler om. I min og mange andres verden var det kun en formalitet, så blev der sagt ”go” til dette projekt. Så godt er det desværre ikke gået…!
Der er – vist nok – pæn opbakning til projektet fra privat side, men ikke nok til, at det kan bæres hjem på private hænder alene. Derfor anbefales det, at projektet omkring Køge Park bliver et offentlig-privat partnerskab.
Afgørelsen er derfor udskudt til august måned, hvor man i den mellemliggende tid vil undersøge, hvor meget Køge Kommune skal ind og bidrage med. Det er fornuftigt nok, men arbejd nu så hurtigt og koncentreret, at afgørelsen så også kan træffes i august måned.

- og de rigtigt positive…

Køge-virksomheden Castus blev torsdag morgen hædret med DI Roskilde/Køge Bugts Initiativpris 2013 – et stort tillykke med det – og Køge Cykel Rings Venner har fået ”vendt bøtten”, så flere igen har tilmeldt sig Sjælland Rundt på Cykel, der køres i løbet af lørdagen.
God tur herfra, også til de mange fra vores egen avis, der deltager i løbene…
- rigtig go' sommer!

Publiceret 28 June 2013 10:30