"Festivalen bliver et sandt overflødighedshorn af artisteri," lover formanden for Madsby Legeparks Venner, Preben Sørensen.

"Det bliver Danmarks største"

Klovne- og gøglerfestivalen i Fredericia tager form. Arrangørerne melder om stor interesse

Af
Lars Saugbjerg

"De kommer fra hele verden. Der er virkelig noget at glæde sig til."
"Formanden for Madsby Legepark Venner, Preben Sørensen, der er tovholder på "Danish Clown & Streetperformance Festival", er ovenud tilfreds med interessen for det store Fredericia-arrangement.
"Jeg har sagt nej til 70-100 kunstnere, som ønskede at optræde på festivalen. Vi har jo ikke penge til at betale dem. Så sponsorer skal være meget velkomne," smiler Prebben Sørensen og beretter om en travl forberedelsestid.
Festivalen afvikes i Fredericias bymidte og Madsby Legepark. Sæt et stort kryds i kalenderen den første weekend i august.
"Vores budget ligger på cirka 270.000 kroner, og vi har skrevet kontrakt med omkring 35 top-artister. Klovne og gøglere - artisteri i alle tænkelige former," siger Preben Sørensen, og tilføjer:
"Danish Clown & Streetperformance Festival bliver Danmarks største. Der kommer professionelle artister langvejs fra. Rumænien, Italien, Chile, New Zealand, Canada, Spanien, Tyskland og Thailand. Danmark er naturligvis også repræsenteret, blandt andet med et loppecirkus. Samtidig vil byens gade summe af kunstnere, der optræder på amatørbasis, så der bliver masser at se på overalt."
Festivalen strækker sig fra torsdag den 1. august til søndag den 4. august. Torsdag aften er forbeholdt inviterede gæster, men fredag går det løs for alle i midtbyen fra kl. 14-22. På fem pladser rundt om i byen vil der konstant være optrædende artister. Lørdag er der også gang i byen indtil butikkernes lukketid, hvorefter klovnene og gøglerne indtager Madsby Legepark.
"Lørdag eftermiddag og hele søndag får den fuld skrue i legeparken. Det bliver et sandt overflødighedshorn af underholdning," konstaterer Preben Sørensen.

"Vi har ramt noget, som kan blive rigtig, rigtig stort i Fredericia - hvis byen ønsker det. Vi har en festival, som ingen andre har."
Preben Sørensen
Madsby Legeparks Venner

null

Publiceret 01 July 2013 10:00