(Foto: SKJ).

(Foto: SKJ).

Regn og blæst tog modet fra mange deltagere

Af
Per Møller

CYKELMOTION: Den 34. udgave af cykelmotionsklassikeren Sjælland Rundt på Cykel og de tre andre ruter, Køge Tours 195 km og Køge Tours 98 km samt Familieruten var ikke ligefrem begunstiget med sommervejr da det lørdag gik løs med start og mål på Køge Torv.
Godt 1.900 deltagere mødte frem til start på de fire ruter, og det var en stigning på godt 10 procent o fhrold til 2012.
- Cirka 12 procent af deltagerne - omkring 300 delgagere - udgik undervejs og det skyldtes for langt hovedparten af dem den isnende kulde som følge af blæsten og regnen der ledsagede rytterne det meste af vejen. Dte tog simpelthen modet fra mange - og det våde føre betød også mange punkteringer. Vi har således hørt om et par deltagere der var så uheldige at punktere hele otte gange. Så er det jo ganske logisk at man mister moralen, siger Ole Poulsen fra Sjælland Rundt på Cykel.
Det var ikke kun blæst og regn der drillede arrangørerne denne lørdag.
På 98 km ruten skete der desværre det kedelige, at et skilt var blevet fjernet ved Tølløse.
- Lige udenfor Tølløse ved en omfartsvej var der i tidsrummet mellem kl. 11.00 og 12.30 fjernet et venstresvingsskilt der viser deltagerne af mod Soderup og videre mod depotet i Kirke Såby. Hvordan skiltet er fjernet ved vi desværre ikke - vi har vores gisninger. Fra morgenstunden havde vi biler ude for at tjekke alle ruterne - og her var skiltningen helt som den skulle være. Det er dybt, dybt beklageligt at der er nogen der ikke kan lade sådanne ting stå. Det manglende skilt skabte en del tumult da en del deltagere fik kørt nogle ekstra unødvendige kilometer fordi de ikke havde mulighed for at orientere sig ordentligt om hvor de skulle hen. Heldigvis var det kun på 98 km ruten at dette problem opstod. Vi vil nu fremadrettet se på hvordan vi kan undgå lignende scenarie i fremtiden. Vi kan kun beklage overfor de mange der blev berørt af situationen. Vi håber ikke det gentager sig, siger Ole Poulsen til Lørdags-Avisen.
Fotograf Sabrina Krumbæk Jørgensen var rundt med kameraet på Køge Torv og fik bl.a. disse stemningsbilleder med hjem.

(Foto: SKJ).

(Foto: SKJ).

(Foto: SKJ).

(Foto: SKJ).

(Foto: SKJ).

(Foto: SKJ).

Publiceret 01 July 2013 14:00