Der uddeles knus, kram og blomster til de nybagte studenter på Vejle Tekniske Gymnasium. Her er det Cecilie Christiansen fra Jelling, der netop har fået huen på af sin søster. Foto: Helle-Karin Helstrand

Der uddeles knus, kram og blomster til de nybagte studenter på Vejle Tekniske Gymnasium. Her er det Cecilie Christiansen fra Jelling, der netop har fået huen på af sin søster. Foto: Helle-Karin Helstrand

Student 2013:

14 år med lektier endelig slut

Godt tilfreds med sin nyerhvervede studentereksamen skal 19-årige Cecilie Christiansen på rejse til Sydasien

Af
Af Helle-Karin Helstrand

”De mundtlige eksaminer er gået fint, og de skriftlige ok. Jeg har fundet ud af, at de naturvidenskabelige fag måske ikke er lige der, jeg har min spidskompetence, men jeg er godt tilfreds,” siger 19-årige Cecilie Christiansen med et stort smil.
Hun har netop afsluttet sin tekniske studentereksamen på Vejle Tekniske Gymnasium med et syvtal og har fået sin hue på. Nu venter hele familien med champagne.
”Mit liv har været fyldt med lektier i 14 år. Nu skal der ske noget andet,” siger Cecilie, der har et fritidsjob som reservetjener på Comwell Hotel Kellers Park.
”Jeg skal arbejde og helst finde mig et fuldtidsjob, og så skal jeg til Sydasien sammen med min kæreste, der blev student sidste år," siger Cecilie, der blandt andet skal køre med den Transsibirske Jernbane.

Meget aktiv student

Cecilie har ikke alene passet sine lektier og sit deltidsarbejde, mens hun har gået på gymnasium. Hun har også været formand for skolens studieråd, hun har stået for gallafesten, og så har hun været aktiv i skolens tutorordning. Derudover var hun de første to år også aktiv i Radikal Ungdom.
”Men det lagde jeg lidt på hylden i 3.g. Jeg havde ikke helt så meget tid, som jeg havde brug for, og selvfølgelig er det ind i mellem gået ud over mine lektier, at jeg også havde de andre ting. Men samtidig har mine aktiviteter på skolen været med til at give mig energi, når det har været surt med lektierne – ikke mindst, da jeg skulle igennem 2.g-krisen, som kommer til de fleste omkring juletid på andet år,” siger Cecilie, der synes, at de ekstra aktiviteter også har givet hende nogle andre kompetencer.
”Udover de sociale kompetencer, som bliver styrket, når man er aktiv sammen med andre, så er mine lederkompetencer helt sikkert også blevet bedre. Det bliver de, når man skal have styr på og strukturere en flok på sin egen alder,” griner Cecilie Christiansen.

Publiceret 01 July 2013 12:15