Aabenraa Kommune er igen i top ti over erhvervsvenlige kommuner, men der er dog tale om en tilbagegang.

Aabenraa Kommune er igen i top ti over erhvervsvenlige kommuner, men der er dog tale om en tilbagegang.

Aabenraa er stadig erhvervsvenlig

I en ny analyse placerer Aabenraa Kommune sig igen i top ti over landets mest erhvervsvenlige kommuner

Af
Af Svend Mikael Larsen

I en ny analyse fra Dansk Byggeri placerer Aabenraa sig på en 9. plads over landets mest erhvervsvenlige kommuner, og det er sådan set fint, men er der er dog tale om en tilbagegang i forhold til sidste år, hvor Aabenraa indtog 6. pladsen.
Lave skatter og afgifter, store investeringer i veje og offentlige bygninger og jobcentre, der er aktive og opsøgende. Det er nogle af de punkter, som analysen måler kommunerne på. I alt 31 forskellige parametre indgår i analysen. Det er alt fra, hvor lang tid det tager at få udstedt en byggetilladelse til åbningstiderne på genbrugspladserne og klimahandlingsplaner.

Herning nummer et

"Jeg er meget glad for at kunne konstatere, at vi ligger i top 10 i erhvervsvenlighed. Det er ikke nyt, men det er heller ikke noget, vi er kommet sovende til. I Byrådet har vi givet hinanden håndslag på, at vi vil være kendt som en kommune med 'vilje til virksomhed'. Derfor arbejder vi hele tiden på at skabe så gode lokale rammevilkår for erhvervslivet som muligt og at yde den bedst mulige service inden for de rammer, vi har at arbejde under," pointerer borgmester Tove Larsen.
Førstepladsen indtages af Herning, der er kåret som den mest erhvervs- og byggevenlige kommune i hele landet med Billund på andenpladsen.
På 8. pladsen og dermed lige en tak bedre end Aabenraa vurderes Vejen Kommune at være.
"I Dansk Byggeri oplever vi generelt, at kommunerne i Syd- og Sønderjylland er imødekommende og gerne vil gøre en indsats for at gøre det nemmere at være virksomhed. At være en erhvervsvenlig kommune er en løbende proces, og derfor håber jeg, at kommunerne vil holde fast, så de også til næste år kan bryste sig af at være blandt landets mest erhvervsvenlige," siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.
Til forskel fra Billund, Vejen og Aabenraa lander Kolding og Fredericia i den mindre erhvervsvenlige ende af skalaen. Sidste år landede Fredericia på plads nummer 98 og var dermed den kommune, der gav virksomhederne mest besvær.
Den titel tilfalder i år Samsø, mens Fredericia er placeret som nummer 89.
I Sønderborg må man tage til takke med en hæderlig 28. plads, mens Haderslev er nede på en 37. plads ud af landets i alt 98 kommuner.

Publiceret 03 July 2013 07:00