De unge i VUC Go projektet er blevet rustet fagligt, personligt og socialt. Modelfoto

De unge i VUC Go projektet er blevet rustet fagligt, personligt og socialt. Modelfoto

Blod, sved og uddannelse

68 kursister er i det forløbne år brudt igennem uddannelsesmuren og har fået øget selvværd, gode karakterer og en plan for fremtiden i VUC Syds og Region Syddanmarks projekt VUC Go

Af
Mette Henriksen

De kommer fra nederlag. Med manglende selvværd, ringe koncentration og måske misbrug eller ADHD i baggagen. Men også med et brændende ønske om at finde fodfæste i et uddannelsesmiljø, så de kan finde et formål med fremtiden.
Det ønske har en stor gruppe unge det seneste år fået indfriet hos VUC Syd i det banebrydende projekt: VUC Go - et forløb med undervisning i bevægelse.
Her er de blevet rykket ud, rystet igennem, udfordret og rustet på alle områder rent fagligt, personligt og socialt. De er blevet undervist i dansk, matematik, engelsk og idræt - alt sammen på en måde, der retter sig mod netop dem, der endnu ikke har fundet sig til rette i uddannelsessystemet.

Forsvarets metoder

De pædagogiske undervisningsmetoder, som bruges i fx. forsvaret, er interessante og relevante i forhold til denne målgruppe. De skal ud og røre sig, og derfor er der et samarbejde med Forsvar / Figther Wing Skrydstrups brandstation og politiet, som er med i undervisningen af kursisterne, hvor dette kan lade sig gøre.
“Vi har ramt rigtigt med VUC Go forløbet. Det har været en rigtig god oplevelse at se de unge udvikle sig med mileskridt - og vi fortsætter naturligvis med nye hold fremadrettet, fortæller projektleder hos VUC Syd,” Hanne Lene Haugaard.
I det netop afsluttede VUC Go forløb har der været 68 kursister fordelt på VUC Syds afdelinger i Sønderborg, Aabenraa og Haderslev. De har alle enten gennemført forløbet med én eller flere eksamener eller faglige dokumentationer. Og de har bestået med karaktergennemsnit mellem 2,7 i skriftlig dansk og 8,4 i mundtlig engelsk.

Hvor går de hen?

De unge er klar til at komme igang med fremtiden. På en af afdelingerne, hvor VUC Go har huset 24 kursister, er eksempelvis blot fem kursister uafklarede i forhold til fremtiden. Resten fordeler sig på videre uddannelse som 2-årigt hf på VUC eller teknisk skole (12), en har fået læreplads, to tager VUC Go med fag på et højere niveau, to skal i Beredskabsstyrelsen og to har fået andet arbejde.

Fakta om VUC Go:
VUC Go forløbet finder sted i samarbejde med Region Syddanmark og varer 1 år. Det afsluttes med eksamen, der giver adgang til at søge om optagelse på en ungdomsuddannelse. Der undervises i dansk, matematik, engelsk og idræt, og undervisningen er anvendelsesorienteret og med fokus på udvikling både fagligt, personligt og socialt for kursisterne.
VUC Syd tilbyder VUC Go i Sønderborg, Aabenraa og Haderslev. Se mere på vucsyd.dk/bliv-klar-til-uddannelse-avu/vuc-go


Publiceret 03 July 2013 13:00