Per Rud fik et tilbud fra Brøndby IF han ikke kunne sige nej til. (Arkivfoto).

Per Rud fik et tilbud fra Brøndby IF han ikke kunne sige nej til. (Arkivfoto).

HB Køge ville ikke stå i vejen for Per Rud

Af
Per Møller

FODBOLD: Det var noget af en bombe der sprang i den danske fodboldverden, da sportsdirektøren i HB Køge tirsdag meldte ud om, at han forlader den østsjællandske klub til fordel for et job som sportschef i Brøndby IF.
Per Rud har efter moden overvejelse valgt at sige ja tak til det tilbud han fik fra Superligaklubben på Vestegnen – men det har ikke været nogen nem beslutning at tage for Per Rud.
- Per ringede til mig tidligt tirsdag morgen. Han var meget brødebetynget og ked af det da han fortalte mig hans beslutning. Han begrundede det med at det var et tilbud han ikke kunne sige nej til. Jeg sagde straks til ham, at det var en udfordring han skulle tage imod. Vi har i HB Køge aldrig ville stå i vejen for nogen mennesker der ønskede at prøve sig selv af andre steder. Det bliver et stort tab, ingen tvivl om det. Men det er vores problem. Ikke Pers. Nogen gange skal man tænke på sig selv her i livet og tage de udfordringer der møder én, siger bestyrelsesformand i HB Køge, Henrik N. Andersen til Lørdags-Avisen.
Per Rud har betydet utroligt meget for HB Køge. Han har en kæmpe aktie i at klubben er nået så langt på få år. Men Henrik N. Andersen mener helt sikkert at klubben er gearet til at komme videre fra dag et.
- Havde dette sket for et år siden, var vi gået i panik. Men vi har opbygget en yderst velfungerende administration og den sportslige sektor gør det også utroligt godt. Vi skal nu se på at få fordelt opgaverne så vi er klar til at tage mod udfordringerne der ligger foran os. Verden går videre, og vi spiller også fodbold i morgen. Men igen, Per bliver svær at erstatte uanset hvad vi gør. Han er en ener, som er ikke findes nogen andre af i dansk fodbold – for ham betyder det ikke noget om arbejdsdagen er på 14 eller 20 timer. Tingene skal bare være i orden. Det er en fantastisk indstilling at have, roser Henrik N. Andersen sin nu tidligere sportsdirektør, som han også ønsker al mulig held og lykke i Brøndby IF.

- Vi vil ikke stå i vejen for Per Rud og ønsker han al mulig held og lykke fremover, siger bestyrelsesformand i HB Køge, Henrik N. Andersen. (Arkivfoto: JCJ).

- Vi vil ikke stå i vejen for Per Rud og ønsker han al mulig held og lykke fremover, siger bestyrelsesformand i HB Køge, Henrik N. Andersen. (Arkivfoto: JCJ).

Publiceret 03 July 2013 08:30