Emma på ni år levede fuldt ud op til rollen som holdkaptajn for kammeraterne, da SFO fra hele kommunen var samlet til 10-kamp på Græse Bakkebyskolen i Frederikssund. Foto: BM

Emma på ni år levede fuldt ud op til rollen som holdkaptajn for kammeraterne, da SFO fra hele kommunen var samlet til 10-kamp på Græse Bakkebyskolen i Frederikssund. Foto: BM

SFO-børn startede ferien med 10-kamp

250 SFO-børn fra Jægerspris, Frederikssund og Slangerup tog hul på sommerferien med en dyst i 10 discipliner

Af
Af Birgitte Masson

Overalt på landets skoler står den på sommerferie, men det er ikke ensbetydende med, at skolernes SFO holder lukket.
For eksempel ligger Græse Bakkebyskolens SFO ikke øde hen, langtfra. For igen i år afholdes der 10-kamp for børn fra Jægerspris, Frederikssund og Slangerup.
"Vi har hvert år tradition for at invitere de forskellige skoler til 10-kamp den første uge i sommerferien. De andre SFO stiller med både pædagoger og børn, og i år har de også poster med," fortæller Tanja, som er pædagogmedhjælper i Græse Bakkebyskolens SFO.
Ved siden af hende sidder Emma på ni år. Som holdkaptajn holder hun en velfortjent pause i konkurrencen, og den bliver tilbragt udenfor under halvtaget, hvor man kan sidde og tegne uden at papiret bliver vådt. For selvom der står sommer i kalenderen, så er vejret denne tirsdag formiddag langtfra varmt eller tørt.
"Mit hold har været igennem tre poster nu. Den første post handlede om, at vi skulle finde ting i boldebadet. Der var ti ting gemt, men mit hold fandt seks ting. Så jeg roste mit hold, fordi vi kun manglede fire ting," fortæller Emma stolt.
"Nogle gange skal de vide, at det først og fremmest gælder om at have det sjovt. Lidt som når vi laver MGP, det er vigtigt at rose," lød det igen med næsten voksen mine fra holdkaptajnen.
Da samtlige hold havde dystet i de ti discipliner, kunne SFO-børnene fra Ådalens Skole afd. Nord tage hjem som vindere af dette års 10-kamp.

Fakta

  • 10-kampen løber over to dage, og er for SFO børn fra 0. til 3. klasse.
  • Flg. skoler deltager: Ådalens skole Afd. Nord og Syd. Jægerspris Skole, Falkenborgskolen, Byvangsskolen, Lindegårdsskolen og Græse Bakkeby Skole.
  • På sidstedagen bliver holdenes point talt sammen. Præmierne går til det hold som har scoret flest point. Derudover udnævnes en 'god kammerat' fra hver skole.

Publiceret 03 July 2013 11:30