Energiforsyningen som EuroPartner i HB Køge

Hvad er nu det, skal Køge’s borgere betale til et privat firma?
På HB Køge’s hjemmeside kan man læse, at HB Køge og Energiforsyningen Køge har underskrevet en forlængelse af partnernes samarbejdsaftale i endnu en periode. Intet om længden af perioden, og hvor stort et beløb aftalen omhandler.
Til gengæld omfatter aftalen, at alle medarbejdere hos Energiforsyningen får et sæsonkort med adgang for fire personer til HB Køges hjemmekampe, så de ansatte kan tage deres familier med til fodbold, og derudover en række andre tiltag til glæde for Energiforsyningens medarbejdere.
Hvorfor skal Energiforsyningen være synlig i lokalsamfundet. Vi har ikke andre muligheder for at få vand og komme af med det igen. Der er ingen konkurrence.
Energiforsyningens vigtigste opgave må være, at skaffe Køge’s borgere så billig en forsyning som muligt, og ikke bruge vores penge på reklame. Og skal der bruges penge på sponsorater, burde det ikke være en virksomhed, som HB Køge A/S, men breddeidrætten i Køge Kommune.
Energiforsyningen består af Køge Holding A/S med 5 datterselskaber, bl.a. Køge Vand A/S og Køge Afløb A/S, og ejes af Køge Kommune. Bestyrelsen i Køge Holding A/S består hovedsagelig af folkevalgte politikere, det samme gælder for datterselskaberne.
Vil man vide noget om hvad disse bestyrelser foretager sig, er det ikke muligt at finde referater fra bestyrelsesmøderne, så det er ikke via denne vej man kan få nogen informationer om sponsoraftalen. Aftalen er ikke nævnt nogen steder på Energiforsyningen’s hjemmeside, ej heller på Køge Kommune’s side. Så det er et meget lukket land.
Køge Kyst A/S, som også er et datterselskab, har lagt deres referater fra bestyrelsesmøderne ud på deres hjemmeside, og deres beslutninger skal godkendes af Kommunalrådet. Hvorfor skal Køge Holding A/S og datterselskaberne ikke have deres beslutninger godkendt af Kommunalbestyrelsen?
Kommunalbestyrelsen bør ændre den praksis. Borgerne i Køge Kommune skal have mulighed for at få indblik i hvad vores penge bruges til.
Der er sandsynligvis en fornuftig forklaring på ovennævnte, som jeg vil se frem til at få fortalt.
Jørgen Mundt Andersen
Kandidat for Dansk Folkeparti til Kommune- og Regionsvalg 2013.

Publiceret 03 July 2013 10:15