Lukket dagsorden:

Projekt Nyt Køge Stadion – Køge Park

Der gik et hjerteskærende ærgrelsens gys gennem mange, da det blev kendt, at Byrådet endnu ikke føler sig klædt på til at godkende virkeliggørelsen af denne drøm af et projekt og måske snubler lige før målstregen.
Tøven betyder normalt, at chancen forspildes, men fordybelse og eftertanke i sommerpausen hos Socialdemokratiet og Venstres folk kan stadig nå at fremkalde et jubelbrøl i køgensiske sportskredse ved at også de to store partier trykker på den grønne knap for handling på basis af det store og flotte forarbejde, Per Bendix har udført og helt fortjent får godt betalt med delvis surt tjente skatteborgerpenge!
Dagsorden er lukket, så de fleste af os er henvist til at dømme ud fra mavefornemmelser, gisninger og politiske sympatier. Det er jo ikke til at vide, om onde tunger har ret i, at sagen (foreløbig) er udsat til august, fordi hverken A eller V har sat sig ordentlig ind i sagerne, førstnævnte grundet manglende interesse (hos Borgmesteren, men næppe hos Kielgast fra U – men oprindelig A?) og sidstnævnte fordi man i lighed med sine nye valgforbundsfæller lever i den vildfarelse, at der er et bæredygtigt alternativ i Herfølge: Det er der ikke engang for fodboldklubben HB Køge, som ville gå i økonomisk og anden opløsning og se Rishøjs hold i 2. Division Vest blive nyt fodboldflagskib på Lyngvejens, Herfølge eller Køge Stadion – og endnu værre: Samtlige andre sportsgrene ville også blive sorteper. Skuffelsen ville være ubærlig!
Manden skaffer privat finansiering for et stort trecifret millionbeløb, og positive tilkendegivelser fra mange pengestærke fremtidige lejere, herunder offentlige aktører som Region Sjælland, som i forbindelse med det nye stadionnære Universitetssygehus får behov for eksterne lokaler til bl.a. undervisning, genoptræning, fysioterapi og hotelindkvartering af pårørende.
Når så det kommer til stykket, viser man måske manglende format og får kolde fødder og forspilder dermed en unik historisk chance for fantastiske faciliteter, ikke alene for fodboldfolket, men for samtlige sportsgrene omkring det nuværende nedslidte Køge Stadion – og hertil kommer passende lokaler i Ligaen for den beundringsværdige fremadstormende volleyballklub, som i mere ydmyge lokaler har udviklet Danmarks pt. største talenter!
For få år siden havde vi landets stærkeste bordtennishold i kælderen på Hastrup Skolen: Ingen ny bordtennishal, det økonomiske grundlag forsvandt og nedturen blev brat til en kappestrid på beskedent sportsligt niveau mellem Skensved og Køge om at være nummer 1 i Kommunen. Måske ville et nyt tophold se dagens lys på Køge Park?
Mange sportsfolk mener, at politikerne ikke tør bakke op om Projekt Nyt Køge Stadion – Køge Park i et valgår. Hvorfor egentlig ikke? Jeg tror, der er mange gode sunde stemmer i det for de ”byrødder”, der genopstiller! Dengang det fremstod som noget, der udelukkende gavnede Køge Boldklub, ville det have været politisk selvmord, men denne gang er det til gavn for AL SPORT i Køge Kommune – for slet ikke at tale om muligheder for koncerter og andre kulturelle begivenheder og fordele ved den omkransende ERHVERVSPARK med virksomheder med veluddannede medarbejdere, som andre måske vil anskueliggøre.
Det kræver naturligvis mange penge til årlig drift af de nye fantastiske faciliteter, men det giver også mange indtægter – og oplevelser i særklasse for Kommunens indbyggere. Desuden er alternative løsninger ganske vist ”discount” i alle henseender, men ingenlunde gratis og helt og aldeles for Kommunens regning!

Publiceret 03 July 2013 15:15