Kirstine Gottlieb, Kultur- og fritidschef, viser her hvor den nye bro er ved at blive bygget

Kirstine Gottlieb, Kultur- og fritidschef, viser her hvor den nye bro er ved at blive bygget

Varde Kommune bygger bro mellem park og natur

Så er første spadestik taget i brobygeriet, der skal forbinde Arnbjergparken og området, som tidligere husede Varde Sommerland

Af
Kim Schou

Der bliver ryddet træer og buske, så der kan blive gjort klar til fundering af broen. Forbipasserende kan allerede nu se, at der er noget nyt på vej.
Udbudsrunden på brobyggeriet, der er budgetteret til 2,25 millioner kr., er vundet af lokale firmaer. Schantz Byg A/S fra Varde står for fundament og jordarbejde, mens konstruktionen af selve træbroen udføres af Annebergs Limtræ A/S fra Lunde.
”Vi udnytter at jord- og fundamentsarbejdet kan laves mens banedriften er indstillet. Banedanmark fornyer jernbanestrækningen mellem Esbjerg, Skjern og Herning. Togdriften er i en periode erstattes af busser og derfor bliver projektet mindre udfordrende for Varde Kommune. Det medfører også at pendlere på strækningen ikke vil opleve gener ved brobyggeriet.” Udtaler Preben Olesen, Formand for udvalget for Plan og Teknik.
Projektet bygger bogstaveligt talt bro mellem to vidt forskellige naturoplevelser. Arnbjergparken fremstår velplejet og trimmet, mens området, der tidligere husede Varde Sommerland, nærmest må betegnes som vild natur.
”Broen vil fungere som et kulturelt bindeled, der giver os borgere lettere adgang til en række af Vardes rekreative tilbud. Man kan gå på opdagelse i den rå natur på den ene side af broen og nyde Minibyen og Arnbjergparkens skønhed på den anden side.” Forklarer formanden for udvalget for Kultur og Fritid, Lisbet Rosendahl.
Broen færdiggøres henover sommeren.

Publiceret 06 July 2013 10:00