340 musikere spiller op til ringriderfesten i Sønderborg. Arkivfotos: Mikkel Hansen

340 musikere spiller op til ringriderfesten i Sønderborg. Arkivfotos: Mikkel Hansen

Der bliver en musikalsk ringriderfest

340 musikere fra 12 orkestre sætter fuld musik på ringriderfesten

Af
Mikkel Hansen

Den Kongelige Livgardes Tambourkorps, Sønderborg Garden, The Band og The Bournemouth Concert Brass, Silkeborg Blæserne, The Pipes and Drums of The Scots Guards Association, The Honourable Artillery Company Band & The Band of The Royal Yeomanry, Danfoss orkestret, Sønderborg Pipes and Drums, Ringriderfestens Herolder, Copenhagen Showband og Aarhus Postorkester er de orkestre, som underholder publikum i løbet af de fire dage, hvor Sønderborg står i ringriderfestens tegn.
Sammenlagt tæller orkestrene 340 musikere. Det er det største antal nogensinde til en ringriderfest i Sønderborg – men det er jo også 125 års jubilæum.
Det første britiske militærorkester deltog i 1963, og dermed er der 50 års jubilæum for den britiske deltagelse i år. Britisk militærmusik i kombination med tonerne fra de skotske sækkepiber har gennem mange år været et af ringriderfestens sikre vartegn.
Også i år er det lykkedes at fastholde traditionen, men udfordringen bliver større og større for hvert år, da antallet af militærorkestre er på retur, og fordi orkestrene også har forpligtelser ved arrangementer på de britiske øer.
Publikum kan opleve orkestrene i optoget fra Sønderborg Slot til Ringriderpladsen både fredag og søndag, på Sønderborgs centrale pladser, og ved den store koncert lørdag på Rådhustorvet. Derudover deltager flere af orkestrene som en del af underholdningen ved herrefrokosten mandag.
Udover de mange orkestre kan publikum også opleve lokale bands og kor samt orkestrene Dune, Flødeklinikken, Reptile Youth på ungdomsscene på Ringriderpladsen. Mark & Christopher og Broager Showband underholder ved ældrearrangementet i Lansen, TipTop Partyband spiller til Tyrolerfest og spansk grisefest i Lansen fredag og lørdag mens Top Seven spiller i Hestesko alle dage.

Sækkepiberne er klar til årets ringriderfest.

Sækkepiberne er klar til årets ringriderfest.

Garderhusarerne er også med til årets fest.

Garderhusarerne er også med til årets fest.

Sønderborg Garden er naturligvis også med.

Sønderborg Garden er naturligvis også med.

Publiceret 10 July 2013 09:47