Mads Bakkensen spiller selv guitar og kommer fra en musik-familie. Han håber, at mange lokale bands vil komme og spille ved arrangementet 30. august. Foto: Peter Friis Autzen

Mads Bakkensen spiller selv guitar og kommer fra en musik-familie. Han håber, at mange lokale bands vil komme og spille ved arrangementet 30. august. Foto: Peter Friis Autzen

Mini-festival for lokale bands på vej

Fredericias Ungdomsbyråd står bag koncert-arrangement for lokale orkestre

Af
Peter Friis Autzen

Musik Det er næsten umuligt for unge, lokale orkestre at komme ud at spille deres musik. Men det gør Fredericias Ungdomsbyråd nu noget ved. Kulturudvalget med formand Mads Bakkensen i spidsen, arrangerer en minifestival, hvor en stribe lokale bands kan få lov at præsentere deres musik for publikum.
“Det kommer til at ske på en scene i Prinsessegade, fredag den 30. august,” siger Mads Bakkensen.
Vi sidder i caféen på Ungdommens Hus, hvor ganske mange lokale bands holder til. Men også andre steder i Fredericia vrimler det med talentfulde unge musikere, der øver på kryds og tværs i et utal af orkestre.
“Der er rigtig mange orkestre i Fredericia, men det er blevet sværere og sværere at få spillejobs,” siger Mads Bakkensen.
“Min far og onkel er begge musikere. Og de fortæller, hvordan man i deres ungdom kunne komme ud at spille, hvis bare man ringede til spillestederne og bød sig til. Sådan er det langt fra i dag. Mange værsthuse og lignende har ikke live-musik. Så der er blevet langt sværere at møde sit publikum,” siger han.
Netop dét problem var Mads Bakkensens mærkesag, da han i sin tid stillede op til Ungdomsbyrådet.

Både eget og kopi

Til arrangementet den 30. august kan de lokale orkestre både spille kopimusik og egne kompositioner.
“Det er ikke et krav, at man spiller egne numre. Men det er fint, hvis man gør. I mit eget orkester, Balls, forsøger vi at skrive vores eget materiale. Men indtil videre spiller vi andres numre - blandt andre Slipknot, Metallica, AC/DC og Twisted Sister. Vi spiller ret hård rock, men arrangementet er åbent for alle genrer. Ligefra dansktop til dødsmetal,” siger Mads Bakkensen.
Bands, der er interesseret i at være med til arrangementet, kan kontante Mads Bakkensen pr mail på madsguitar@live.dk. Send gerne en beskrivelse og optagelse af bandet.
Scenen, der stilles op i Prinsessegade, vil også byde på andre optrædener i løbet af dagen. Men musikerne har fire timer til rådighed.
“Det er for svært at komme ud at spille. Det vil vi lave om på.”
Mads Bakkensen Ungdomskulturudvalget

Publiceret 11 July 2013 07:00