Duné giver fredag aften koncert på Ringriderpladsen, der har fået et nyt ungeområde.

Duné giver fredag aften koncert på Ringriderpladsen, der har fået et nyt ungeområde.

Musik skal trække flere unge til

Duné, Flødeklinikken og Reptile Youth giver koncert på Ringriderpladsen fredag aften ved nyt ungdomsarrangment

Af
Mikkel Hansen

Musikken ved årets Ringriderfest får et mere ungdommeligt præg i år.
Som noget nyt byder festen nemlig på et større musikarrangement fredag aften, der skal trække flere unge til festpladsen.
Koncerterne er blevet til i tæt samarbejde mellem Ringriderfesten og festudvalgene på byens gymnasier, og målet er at sikre, at det yngre publikum er godt repræsenteret ved festen.

Unge arrangerer

“Vi blev opfordret til at sammensætte et program for det unge publikum og komme med idéer til, hvordan man trækker flere unge til,. Ringriderforeningen har så givet os nogle penge, så vi kan føre det ud i livet,” fortæller Alexander Skjøth fra Alssundgymnasiets festudvalg, der har været med til at arrangere ungefesten.
Og det er ikke kun musik, der skal lokke det yngre publikum til.
“Vi indretter et ungdomsområde på pladsen med de 15-25-årige som målgruppe. Det bliver flot indrettet med egen bar og en lang sort væg, hvor man kan tegne,” fortæller Alexander Skjøth.

Behov for mere

Han er enig i, at Ringriderfesten har et behov for at styrke indsatsen over for de unge.
“Ringriderfesten er måske ikke så interessant for unge mennesker. Der er tivoli for de helt små, og det voksne publikum har deres festtelte. Men der mangler måske noget for vores aldersgruppe,” fortæller Alexander Skjøth og fortsætter:
“Jeg har selv været til ringridning, og det var måske lidt kedeligt. Men jeg synes, at der bliver virkeligt attraktivt med et ungeormåde og fede bands. Hvis det bliver en succes, kan vi måske gentage det næste år.”
Fredagskoncerten begynder kl. 17.00 med Flødeklinikken og Reptile Youth, og hovednavnet Duné går på scenen kl. 23.00.
Det hele forgår på en scene på grusarealet til højre for hovedindgangen.

Tre bands fredag

Rockbandet Duné fra Skive blev dannet i 2001 og debuterede i 2007 med albummet We Are In There You Are Out Here. Gruppen udgav i foråret det nye album Wild Hearts.
Bandet består af Mattias Kolstrup, Danny Jungslund, Ole Bjørn og Piotrek Wasilewski.
Reptile Youth er et popfunkband, der bl.a. har gjort sig bemærket som det danske band, der har været på den hidtil længste turné i Kina. Bandet består af Mads Damsgaard Kristiansen, Ebsen Vallø og Emil Vissing Christensen.
Flødeklinikken består af syv musikere, der bl.a. kendes fra singlen “Piger med pistoler”, som lå ti uger på førstepladsen på P3's systemliste sidste år. Gruppen er også kendt for singlerne “Jeg vil se dig græde” og “Barbielund”. Flødeklinikken har netop udgivet albummet “7 sind”.
Koncerterne er gratis, når først entréen på 30 kroner til festpladsen er betalt.
Lørdag er det lokale orkestre og kor fra bl.a. Statsskolen, Alssundgymnasiet og Musikskolen.

null

Publiceret 11 July 2013 10:30