Tiden kan rede liv

Af
Af Flemming Damgaard Larsen

MF (V).

Roskilde Sygehus må ikke behandle akutte blodpropper ved at foretage akutte ballonudvidelser. Planlagte ballonudvidelser, derimod, det må Roskilde Sygehus gerne behandle.
Når vi ved, at tiden er en afgørende faktor ved blodpropper, og at tiden kan redde liv, er det fuldstændig uforståeligt, at SF’s sundhedsminister, Astrid Krag, fastholder at akutte blodproppatienter fra Region Sjælland skal køres hele vejen til Rigshospitalet eller Odense Hospital.
Ifølge Sundhedsministeren må Roskilde Sygehus ikke behandle akutte blodpropper, fordi det kræver stor ekspertise, og skal foretages på særlige højtspecialiserede hjertecentre. Der er ingen tvivl om, at blodpropper er en meget alvorlig sag, og at patienterne altid skal tilbydes den bedste behandling.
Nu er det imidlertid sådan, at Roskilde Sygehus har den bedste statistik for planlægte ballonudvidelser i hele landet, idet dødeligheden efter planlagte ballonudvidelser af pulsåren på Roskilde Sygehus er den laveste i hele landet. Roskilde Sygehus har kompetencerne, men ikke tilladelsen, og det betyder, at akutte patienter skal ud på en lang og risikabel transport.
Det er et trist eksempel på, at sundhedsministeren sætter systemet før patienterne. Ministeren lukker al fornuft ude, og holder fast i reglerne for reglernes skyld.
Derfor er vi nogle i Venstre, som har startet en underskriftindsamling, hvor borgere, der også ønsker at akutte blodpropper kan blive behandlet på Roskilde Sygehus, kan give sin mening til kende.
Jeg opfordrer alle til at skrive under her: www.skrivunder.net/behandl_akutte_blodpropper_paa_roskilde_sygehus – tiden kan rede liv.
Flemming Damgaard Larsen, MF (V)
Valgt i Region Sjælland
 

Publiceret 11 July 2013 08:30