Tre partier indgår valgforbund

Dansk Folkeparti, Det konservative Folkeparti og Liberal Alliance indgår teknisk Valgforbund til KV 13 i Fredericia

Af
Jørgen Flindt

Snart skal der sættes kryds ved kommunalvalg, og for at undgå, at borgerlige stemmer skulle gå til spilde, har de tre partier, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance samt Dansk Folkeparti indgået det, der hedder teknisk valgforbund.
"At valgforbundet er teknisk betyder, at vi tre mindre partier vil sikre, at ingen borgerlig stemme vil gå til spilde. Af valgmatematiske grunde har vi ikke inviteret store partier med i det tekniske valgsamarbejde, idet beregningsmetoden til fordeling af mandater er til store partiers fordel", lyder det i en pressemeddelelse.
Men selvom der nu er indgået den aftale, er det ikke lig med at alle partier er lige enige om alt.
"Vi går alle til valg med vort eget program og egne politiske mærkesager og samarbejdet omfatter ikke nogen koordinering heraf, endsige aftaler om, hvem DF og LA ønsker at pege på som borgmesterkandidat efter valget. K stiller med egen borgmesterkandidat og peger naturligvis på ham, Jean Brahe," lyder det.
Borgerlig ønske
De tre partier er dog meget enige om, at Fredericia fremover gerne må nyde godt af målrettethed og en borgerlig siddende i borgmesterstolen.
"Det er samtidigt magtpåliggende for alle partierne i denne aftale at understrege, at vi ønsker et målrettet, samarbejdende Fredericia i de kommende år. Og et samarbejde vi ønsker ledet af en borgerlig borgmester. De udfordringer Fredericia kommune står over for kan ikke løses i blokpolitiske trakasserier. Et forpligtende samarbejde er påkrævet, fordi problemerne er af sådanne størrelser og omfang, at det kræver store, langtrækkende og dermed holdbare reformer af måden at tænke og drive kommune på".

Publiceret 11 July 2013 14:00