Christian Sørensen holdt hovedet koldt og scorede et topresultat i Ortona

Christian Sørensen holdt hovedet koldt og scorede et topresultat i Ortona

EM-bronze til Christian Sørensen

Flot lokalt motorresultat

Af
Kim Schou

Modsat tidligere år blev Europamesterskabet 2013 i Karting Formula (KF) afgjort over to løbsweekender. Vardedrengen Christian Sørensen havde et stærkt udgangspunkt for den anden og afgørende finale-weekend med en flot andenplads efter EM-semifinalen på den hurtige kartingbane i spanske Alcaniz. De to EM-resultater sammenlagt var afgørende for medalje-resultatet.
“Dækkene er meget vigtige i motorsport, supplerer Christian Sørensen.
“Der er ikke meget sjov ved ekstra hestekræfter i motoren, såfremt de ikke effektivt bliver overført til asfalt-underlaget. Dæk til motorsport er konstrueret til at yde optimalt inden for forholdsvis få kilometre. Derfor er dækstrategien også en vigtig faktor i toprace.
Christian Sørensen var sjettehurtigst ved kvalifikationen i det skrappe EM-felt, som omfattede 71 kørere - fordelt på 23 nationer (herunder også Australien og USA). Sydvestjyden fik der en fornuftig startposition i kvalifikationen.
Christian Sørensen holdt imidlertid hovedet koldt i den hede sommervarme (30 grader C) på kartingbanen 200 km. øst for Rom:
“Jeg lå nr. 10 efter første omgang ud af de 19 i EM-finalen, men faldt tilbage som tolver. Herefter scorede jeg godt greb i den hurtige bane, og kørte mig frem til slutplaceringen som nr. 8.
Efter næstsidste omgang lå Christian på den utaknemmelige firer sammenlagt. Men så rokerede frontrunnerne rundt således, at han kom tilbage i TOP TRE og EM-bronzen. EM-slutspurten var så tæt, at en sjetteplads havde bragt Christian op på EM-sølvet.
I 2011 blev Christian Sørensen nummer to ved det uofficielle VM i 2011, men i mellemtiden er World Cuppen blevet opnormeret til VM. Kartingteam Christian Sørensen satser derfor på WM-deltagelse, som afvikles over to løbsweekender i henholdsvis Grantham (GB) sidst i august samt Bahrain i november.

Publiceret 22 July 2013 11:00