EfB ydmyger CL-kandidat

FC Nordsjælland gennembanket med 4-0 i flot EfB-opvisning

Af
Fred Jacobsen

Normalt siger man, at der skal to hold til at spille en god fodboldkamp.
Det var slet ikke nødvendigt her til aften på Blue Water Arena, hvor EfB i premieren i den ny sæson i Superligaen selv leverede underholdningen og på det nærmeste ydmygede sidste sæsons sølvvindere fra FC Nordsjælland.
Allerede efter 24 minutter var hjemmeholdet foran med 3-0 på mål af Martin Braithhwaite og to gange af nyindkøbet, hollænderen Mick van Buren, som også blev kåret til Man of the Match.
Alle tre mål var rene perler i både i opspil og afslutning.
Og ja, der var kun ét hold på banen - og det var EfB. FC Norsjælland, som snart skal spille kvalifikationskamp til Champions Leage mod Zenit Skt. Petersborg, viste ikke meget andet end et helt og aldeles usikkert forsvar.
Det udnyttede Esbjerg især i første halvleg med lynhurtigt og direkte omstillingsspil.
Efter en lidt tilbageholdende start på anden halvleg lynede Esbjerg så igen efter 13 minutter, da Jakob Ankersen rykkede i højre side og afleverede på tværs til en helt fri Martin Braithwaite, der scorede sit andet mål i kampen. Ligeledes et flot mål. 
Sang, fest og glæde på lægterne, hvor 7594 tilskuere overværede EfB"s kanonstart i den solbeskinnede og sommervarme Blue Water Arena.
Med sejren har EfB lagt sig i spidsen i Superligaen foran FC Midtjylland og AaB fra Aalborg.

Publiceret 22 July 2013 20:34