Hvidovre Hospital serverer halalslagtet oksekød

Smagen er den samme, men slagtemetoden er forskellig.
Hvidovre Hospitals indførsel af halalslagtet oksekød til hospitalets patienter møder kritik fra integrationsekspert.
Fordi hospitalet har mange patienter med anden religiøs baggrund end den oprindeligt danske har Hvidovre Hospital indført, at der kun serveres halalslagtet oksekød for patienterne. Det mener integrationsekspert er en fejl.
- Det er en forfejlet politik. Vi har religionsfrihed i Danmark, og det indebærer, at den ene religions forskrifter ikke skal påduttes andre, siger Mehmet Ümit Necef, lektor på Syddansk Universitet, til Ekstra Bladet, der i dag bringer historien om hospitalets tiltag.
Hvidovre Hospitals vicedirektør, Torben Mogensen, afviser imidlertid kritikken.
- Alle kyllinger i Danmark er halalslagtet, og det har mig bekendt ikke fået nogen til at stoppe med at spise kylling, siger han til Ekstra Bladet.

Publiceret 22 July 2013 09:00