Dirty Benny vender tilbage

Det politiske liv i Haderslev Kommune bliver ikke just profileret af markante personligheder. I den henseende har den snart udløbne byrådsperiode snarest haft karakter som et jævnt søvnigt sogneråd fra tiden før kommunesammenlægningen i 1966.

Men nu vender Dirty Benny tilbage. Det vil sige, det truer han med - og så er betegnelsen i øvrigt slet ikke min, men én, jeg har lånt fra JydskeVestkysten.
Benny, der ikke blot er bonde, men også hedder Bonde og er fra Marstrup har en mangeårig politisk fortid for de konservative i Haderslev Byråd. Efter en politisk tænkepause er han rykket en tand til højre, og opstiller nu for Liberal Alliance.

Det parti har haft en venlig sagt flagrende tilværelse i Haderslev Kommune, men nu er smulerne ved at blive samlet op. 23. juli holdes generalforsamling i Vojens, og da Benny Bonde altid går efter det, der er til hans fordel, har han allerede været ude med en melding om, at han stiller op og kandiderer til at blive partiets spidskandidat. Han får næppe heller modkandidater på generalforsamlingen - dertil er LA i enhver henseende for ubetydelig i Haderslev Kommune.

Dirty Benny har kuglestøder-potens, så hans kandidatur til byrådet kan blive ganske underholdende.

Efter al sandsynlighed går LA i valgsamarbejde med den blå blok, der bl.a. omfatter de konservative, der efter Benny Bondes mening ikke er erhvervsvenlige nok. Altså lidt af en uhellig alliance, men i politik helliger alle midler målet - og målet for både Benny og LA er en plads i det nye byråd. Skulle Benny alligevel ikke blive valgt, gavner hans stemmer Venstre og de konservative.

Havkatten Calle

Publiceret 22 July 2013 01:35