Flemming Christensen (K). (Arkivfoto: JCJ).

Flemming Christensen (K). (Arkivfoto: JCJ).

HB Køge og Køge Park

STADION: Vi er inde i en spændende fase med hensyn til muligheden for at få opført Køge Park.
- Jeg kan godt forstå, at bestyrelsen for HB Køge venter på en politisk udmelding. Det er efterhånden 5 år siden, det daværende Byråd besluttede at få undersøgt muligheden for at få opført et Køge Park sammen med private investorer, siger byrådsmedlem og medlem af Økonomiudvalget i Køge kommune Flemming Christensen (C) til Lørdags-Avisen.
Hvis økonomien er i orden og hvis investorerne er der, vil vi så gennemføre det? Hvis det ikke hænger sammen, vil vi så modernisere Herfølge stadion?
- Det er det eneste, jeg hører, at HB Køge spørger om, hvilket jeg finder rimeligt, siger Flemming Christensen videre.
Alle partier i Økonomiudvalget har for længst besluttet at få belyst de økonomiske konsekvenser af et Køge Park-projekt, hvilket drejer sig om driftsudgifter til den del, som kommunen skal bruge til idræt m.m., evt. deponeringsforpligtelse og evt. tilbagekøb af kommunens andel af projektet om f.eks. 30 år.
- Desuden skal vi have analyseret den positive effekt på beskæftigelsen og deraf følgende skatteindtægter, idet der samlet set vil blive en hel del nye arbejdspladser. Nu får vi disse oplysninger i august/september. Ser det fornuftigt ud, kan vi sende sagen videre til fase 2, der går ud på at finde evt. investorer og få dem på banen. Først derefter skal der træffes en endelig beslutning om at gennemføre projektet, uddyber Flemming Christensen.
Konservative og venstre bakker op på de angivne betingelser.
- Det har andre partier også gjort indtil nu, hvilket jeg håber fortsat er tilfældet. En af de helt store sidegevinster ved dette projekt er, at det også vil give breddeidrætten et kæmpeløft. Skulle det falde til jorden må plan B være, at vi får renoveret Herfølge Stadion, så det lever op til kravene til et Superligastadion, slutter Flemming Christensen.
pm

Skitse til Køge Park. (Arkitekterne Køge A/S).

Skitse til Køge Park. (Arkitekterne Køge A/S).

Publiceret 30 July 2013 14:00