Mie Høy og Berit Toft i ”Glasgangen” på Baunbo, hvor de mange blomster og planter er med til at skabe en nærmest tropisk stemning

Mie Høy og Berit Toft i ”Glasgangen” på Baunbo, hvor de mange blomster og planter er med til at skabe en nærmest tropisk stemning

Baunbo slår dørene op til åbent hus

Lørdag den 10. august kan alle lægge vejen forbi til kaffe og rundstykker, samt ikke mindst en snak om, hvad huset har at byde på

Af
Kim Schou

På ældreboligcentret Baunbo i Lunde er der en håndfuld ledige ældreboliger. Det vil Varde Kommune, og især Hjemmeplejen gerne lave om på, og derfor bliver der nu budt til åbent hus, hvor alle interesserede er velkomne til at kigge ind.
"Lørdag den 10. august slår vi dørene op i et par formiddagstimer. Her er der kaffe på kanden og rundstykker til alle, men først og fremmest er der altså mulighed for at se nærmere på de boliger, der lige nu står og venter på nye beboere," fortæller Bente Brun Jørgensen, der er leder af den kommunale hjemmepleje i distrikt Nord/Øst.
"Vi har haft lidt svært ved at få nye beboere på stedet – ikke fordi interessen mangler, men nok mere fordi, det nu i et par år har været svært, at få solgt sin ejerbolig. Det gælder også for ældre mennesker, der måske gerne vil flytte ind i lidt mindre, men mere trygge rammer – men altså lige har et hus, der skal sælges først…"
"Ikke desto mindre vil vi gerne vise, hvad vi har at byde på, ligesom meget nu tyder på, at aktivitetscentret ”Den gamle Købmandsgård” rykker ind i en del af centret fra sommeren 2014," fortsætter Bente Brun Jørgensen, der tilføjer, at Varde Kommune har haft succes med tilsvarende åbent hus-arrangementer på andre af kommunens ældreboligcentre.
"Den gamle Købmandsgård vil naturligvis være med til at skabe endnu mere liv på stedet, men Baunbo er i forvejen et godt og trygt sted – og et godt tilbud til især enlige ældre. Her er gode naboer, der er personale i tidsrummet fra syv morgen til 22 aften, og der er nattevagt efter behov."Svar på alle spørgsmål

Souschef Berit Toft fra Hjemmeplejen oplyser, at det bliver personale fra Baunbo samt medlemmer af foreningen Baunbos Venner, der vil vise rundt og svare på spørgsmål ved åbent hus-arrangementet.
"Desuden kommer en medarbejder fra den kommunale Borgerservice for at svare på spørgsmål om leje af ældreboliger, ligesom dagens besøgende kan få svar på alle spørgsmål om husleje, indskud, økonomi og den slags ting."
"Endelig bliver der også en udstilling af Købmandsgårdens kommende faciliteter," tilføjer Berit Toft.


FAKTA

Som navnet ”ældreboligcenter” antyder, er boligerne først og fremmest beregnet for ældre mennesker. I princippet er det dog reglen om, at man skal modtage hjælp efter Servicelovens paragraffer, der er afgørende for, at man kan rykke ind i en af de ledige boliger – men alt det bliver der fortalt mere om den 10. august, hvor der altså er åbent hus fra klokken 10.00 til 12.00.

Publiceret 01 August 2013 12:30