(Colourbox).

(Colourbox).

Finnjolle DM 2013 afvikles i Køge

SEJLSPORT: I denne weekend afvikles de åbne danske mesterskaber i Finnjolle - med Køge Sejlklub som værtsklub og start i dag, torsdag den 1. august - Omkring 40 Finnjoller forventes i den kommende weekend at indtage Køge Bugt i forbindelse med dette års Danmarksmesterskab for Finnjoller.
Og der er god til at glæde sig til et spændende indslag på havnen og på vandet, Der er nemlig lagt op til et ekstraordinært spændende arrangement, som samtidig markerer 50-året for afholdelse af Danmarksmesterskaberne for Finnjollen.
Finnjollen er den ældste nuværende olympiske bådklasse konstrueret i 1949 af Rikard Sarby. Den var designet til at være på det olympiske program, med debut i Helsinki i 1952. Det tog imidlertid 12-14 år inden klassen blev etableret i Danmark, så derfor er dette års DM 50-års jubilæum for Finnjollen som klasse annerkendt af Dansk Sejlunion. Siden starten af Finnjolle klassen har den været den foretrukne bådtype for en lang række internationale topsejlere, i Danmark først og fremmest Paul Elvstrøm, siden Lasse Hjortnæs og i de sidste mange år Jonas Høgh-Christensen.
Finnjollen har siden dens start udviklet sig ganske enormt og derfor er det ikke nogen ”classic boat”. Klasse har konstant fulgt med udviklingen og det ses tydeligt, blandt andet med kulfibermaster og sejl i kevlar- og mylardug. Dette vil man selv kunne erfare ved en tur på Køge Havn i dagene fra 1.–3. august hvor DM afholdes.
- DM er åben for alle og derfor er der ved dette års DM 4 nationer repræsenteret. Udover Danmark, kommer der sejlere fra Norge, Tyskland og Holland. Uanset om vind og vejr arter sig bliver dette DM et brag. Køge Sejlklub har under alle omstændigheder stillet an med et storstilet arrangement for sejlerne både til vands og til lands efter sejladserne, siger Torben Vagn Rasmussen fra Køge Sejlklub.
Blandt deltagerne er sidste års vinder Jørgen Svendsen, som udover at være danmarksmester i Finnjolle også kan pryde sig med at være nr. 1 på OK-jollernes verdensrangliste. Peter Malm som også deltog i det første Finnjolle DM for 50 år siden. Michael Staal som var på podiet sidste år, og lige har været til Masters for Finnjollesejlere i La Rochelle, Frankrig hvor han var i Medal Race med den bomstærke hollænder Karel Van Hellemond.
pm

Publiceret 01 August 2013 10:00