Er Willys Kaffeklub virkelig på vej til København?

Er Willys Kaffeklub virkelig på vej til København?

Kaffeklubben i det grønne

Willys Kaffeklub vover skindet i sit næste show og drager øst for paradis. Det sker naturligvis kun i show-pausen

Af
Af Carl Skøtt

Willys Kaffeklub er på den grønne gren. Haderslev-gruppen, der har moret og begejstret et multi-tusindtal siden 1990, rider på en bølge af popularitet, og nye højder kan anes om ganske få dage. Da er der premiere på showet Øst for paradis.
Titlen har absolut intet at gøre med bog og film af samme navn. Kaffeklubbens paradis er Husum Krat, hvis nærmere placering ikke lader sig bestemme med sikkerhed, men det har i hvert fald bevæget sig til at ligge tæt ved Tørning Mølle.
På Tørning Mølle havde kaffeklubben premiere på sit seneste show Langt ude i skoven. Det var i 2011, og siden har en del mere end 8000 set showet. Skønt alle væsentlige pointer siges på sønderjysk, har rigtig mange af tilskuerne været ikke-sønderjyder. Selv i midtjyske Silkeborg og Thy-byen Hurup er de sønderjyske kaffeklub-medlemmer blevet mødt med begejstring.
Men København og kjøfenhawnere har kaffeklubbens medlemmer det ikke så godt med. Flertallet, altså, for ét af medlemmerne, Andersen, er en rigtig kjøfenhawner, der i øvrigt også drikker te! Han er god at have med i et show, for så er der altid én, som alle synes, det er godt at mobbe.
I det nye show - igen på Tørning Mølle - sker der imidlertid noget hidtil helt utænkeligt. Ham der, æ kjøfenhawner, får overtalt kaffeklubben til at tage til København - altså øst for paradis.
Det går første afdeling med, og så sker der ellers ting og sager i de fire dage, kaffeklubbens medlemmer er i København. Det går pausen med!

I København i pausen

Anden afdeling er en opsummering af sønderjydernes oplevelserne i æ kjøfenhawners København, og det bliver ret spøjst for dem, der kommer til at opleve showet. Mere end 75 procent af billetterne er nemlig allerede revet væk. Knap 3500 kommer ind til de 15 forestillinger, der gives mellem 15. august og 14. september. På premieredagen er der allerede udsolgt, og det er der også på en af de øvrige spilledage.
Udensogns får de også glæde af Willys Kaffeklub - bl.a. i Rødding og Aabenraa.
Willys Kaffeklub er et fuldbårent barn af Teatret Møllen i Haderslev. Det er også i Møllens foyer, kaffeklubben har øvet, før slutspurten nu sættes ind. Da kobles Chresten Speggers på som finpudsende instruktør. Han kommer godt nok fra København, men han er god nok. Han stammer fra Mjang på Als. Fra Møllen kommer Ole Sørensen, Klaus Andersen, Lars Rødbroe (musiker) - og lokale Alex Bødiker er rosinen i pølseenden.
Ved et pressemøde i det grønne midt i Haderslev Kommunes flotteste natur og i et levende museumsmiljø - Tørning Mølle - bød kaffeklubben på kaffe til den samlede verdenspresse fra Haderslev Kommune (plus te til æ kjøfenhawner). To musikalske numre fra årets show blev givet til akkompagnement fra Skrydstrups jetjagere, fuglefløjt og sagte vislen fra Pamhhuletræernes blade. De numre gav appetit til at høre hele showet. A propos appetit - maden serveres fra Agerskov Kro.

Øst for paradis spiller på Tørning Mølle 15 gange mellem den 15. August og 14. September. Siden kan showet opleves på andre scener. Billetter på billetten.dk

Publiceret 01 August 2013 13:00