Thorkild Kristiansen.

Thorkild Kristiansen.

Karen Damm og Thorkild Kristiansen stiller op til regionsrådsvalg

Karen Damm, Sønderborg, og Thorkild Kristiansen, Egernsund, stiller op for den tværpolitiske Regionsliste præsenterer til valget til det syddanske regionsråd i november. Thorkild Kristiansen, der er næstformand i Regionslisten, blev på opstillingsmødet placeret som nummer tre, mens Karen Damm besatte femtepladsen-
Regionslisten er i dag repræsenteret i det syddanske regionsråd af tidl. overlæge Jørgen Pless, Svendborg. Siden valget har listen ændret navn fra Lokallisten Region Syddanmark til ”Regionslisten”, og stiller derfor op til novembervalget på Liste L.
Thorkild Kristiansen, 71 år, er tidligere adm. dir. i TopDanmark og har i otte år været medlem af byrådet i både Broager og Sønderborg. I indeværende valgperiode er han Fælleslistens første suppleant til Sønderborg Byråd.
Byrådsmedlem Karen Damm, 64 år, blev ved valget for snart fire år siden valgt ind i Sønderborg Byråd for Fællesliste, som hun dog forlod 10 måneder senere, for sammen med Anita Kjøng-Rasmussen at blive løsgængere. Baggrunden for bruddet med Fælleslisten var bl.a. utilfredshed med den måde listen arbejdede på i byrådet.
"Det var egentligt min mening at sige farvel til politik, men når du gentagende gange bliver opfordret til at fortsætte er det svært at sige nej. I regionsrådet handler det jo også om at lytte til borgerne, som vi har gjort i Sønderborg. Det var faktisk os løsgængere, der som de første sagde nej til vindmøller på land. De hører hjemme til havs. Derfor er det jo en lille sejr at se, at der nu er et flertal imod vindmøllerne. Så det nytter at kæmpe, selvom det af og til kan se håbløst ud," siger Karen Damm.
Karen Damm og Thorkild Kristiansen vil i regionsrådet bl.a. arbejde for en bro fra Als til Fyn, en bedre offentlig transport med fokus på buskørsel i tyndt besatte områder og timedrift på togstrækningen fra Sønderborg til Tinglev.
"Vi ønsker også et sundhedsvæsen, hvor det er borgerne og sundhedskvaliteten, der er i centrum. Det kan gøres meget bedre end, det er i dag," siger Thorkild Kristiansen, og opfordrer samtidig sønderjyderne til at komme med de emner, de finder regionsrådet skal arbejde med.

Karen Damm.

Karen Damm.

Publiceret 01 August 2013 10:13