Galleri Bødkergården. (Arkivfoto: JCJ).

Galleri Bødkergården. (Arkivfoto: JCJ).

Farverige caribiske værker i Bødkergården

St. Croix-kunstneren Roy Lawaetz udstiller igen i Bødkergården.

UDSTILLING: Roy Lawaetz er tilbage med en ny udstilling i Galleri Bødkergården. Roy, som er barnebarn af Frederik Christensen fra Vestergade 6 i Køge, bringer dermed endnu en gang sine caribiske værker tilbage i galleriet i Kirkestræde 11 i Køge.
Roy Lawaetz vil igen vise nye og spændende værker, som er baseret på hans egen kunstteori, ”The Modular Triangular System”, som er inspireret af de caribiske Taino-indianere. De havde en guddommelig trekantet sten, og denne inspiration med nye udtryk giver disse spirituelle malerier masser af mystik og symbolik med et æstetisk formsprog med glade farver fra den caribisk palette, som tager os tilbage til Caribien før Colombus landede i 1492.
Det er med stor glæde at Roy Lawaetz vender tilbage til Køge, hvor hans morfar, Frederik Christensen, voksede op i Kobbersmedien i Vestergade 6, inden han i 1915 immigrerede til Dansk Vestindien som revisor på sukkerfabrikken Bethlehem.
Roy Lawaetz er berømt for sine ”Modular Triangular System” malerier, som er inspireret af sin caribiske kultur, og som er udstillet på prestigefyldte museer rundt omkring i verden. Lawaetz har mere end 150 udstilinger bag sig.
Han er medlem af OpenArtCode og World Art Vision International kunstnergrupper, der udstiller regelmæssigt på Grand Palais, Paris samt andre steder såsom Mexico, Spanien, Monaco og fornyelig en udstilling i Toscana.
Der er fernisering fredag den 16. august klokken 16-20, og udstillingen løber indtil den 7. september. Kunstneren og hans hustru Marianne vil være til stede i hele perioden. Galleriet vil være åbent tirsdag-fredag klokken 10-18 og lørdag klokken 10-16 eller efter speciel aftale.
Roy og Marianne kan kontaktes via e-mail: roylawaetz@hotmail.com eller tlf. 6016 1166.

Roy Lawaetz vender tilbage til Køge med ny udstilling i Galleri Bødkergården.

Roy Lawaetz vender tilbage til Køge med ny udstilling i Galleri Bødkergården.

Roy Lawaetz maler med den farverige caribiske palette - se hans værker på ny udstilling fra den 16. august.

Roy Lawaetz maler med den farverige caribiske palette - se hans værker på ny udstilling fra den 16. august.

Publiceret 11 August 2013 12:00