SønderjyskE besejrede søndag eftermiddag det tyske mesterhold THW Kiel.

SønderjyskE besejrede søndag eftermiddag det tyske mesterhold THW Kiel.

SønderjyskE slog tysk storhold

SE BILLEDERNE: THW Kiel blev besejret af SønderjyskE i Sønderborg med 26-24

Af
Mikkel Hansen

Om tre uger begynder håndboldligaen igen, og SønderjyskE skruede søndag eftermiddag op for håndboldfeberen, da holdet slog det tyske storhold THW Kiel i en træningskamp.
De to hold skiftede til at føre i en tæt og underholdende kamp, men det var altså hjemmeholdet, der endte med en overraskende sejr.
"Vores forsvar står rigtig godt i dag. Vi viser mere aggressivitet, hvilket er et af vores fokusområder. Vi får godt nok en del udvisninger, men det er også en meget hård dommerlinje i dag. Der solide forsvar blev suppleret af to rigtig gode målmandspræstationer af både Anders Petersen og Steffen Riisbøl. Offensivt viser vi gode takter, selvom vi havde en del problemer med deres 5-1-forsvar," sagde SønderjyskE-træner Morten Henriksent til Lokalavisen efter kampen.
Resultatet kan sikkert få mange SønderjyskE-fans til at skrue forventninger op til den kommende sæson, men Morten Henriksen understreger, at holdet har meget arbejde foran sig endnu:
"Vi er naturligvis glade og stolte over resultatet, men det er jo ikke nu, at det gælder. Vi har meget at arbejde med endnu, men det går i den rigtige retning. Hvis bare vi kan undgå flere skader, ser det fornuftigt ud."
 
 

Glad debutant

SønderjyskE har skiftet kraftigt ud i truppen op til denne sæson, så de 1.958 tilskuere i Broager Sparekassen Skansen fik muligheden for at se flere nye spillere i aktion. En af dem var Simon Kristiansen, der blev noteret for seks mål.
"Det er svært ikke at være optimistisk efter sådan en kamp. Vi spillede godt i store perioder af kampen, og der var rigtig mange fine individuelle præstationer. Sådan en sejr giver meget til holdet rent mentalt. Vi spillede godt i dag, men vi kan stadig blive bedre, og når vi får flere spillere tilbage fra skader, har vi også en rigtig god bredde," sagde Simon Kristiansen, der første gang spillede i Skansen i en SønderjyskE-trøje.
"Det var superfedt. Det var lige som jeg husker det, fra de gange jeg har spillet her med BSV: Hele hallen koger, og der er medlevende fans. Det var også en af årsagerne til, at jeg valgte SønderjyskE. Der er en fantastisk opbakning til holdet."

SønderjyskE - THW Kiel 26 - 24 (12 - 13)

Målscorere for SønderjyskE: Simon Kristiansen 6, Casper Zachariassen 5, Anders Zachariassen 4, Kenneth Bach Hansen og Andreas Nielsen hver 3, Casper Bilton og Andreas Toudahl hver 2, Magnus Gullerud 1.

Målscorere for THW Kiel: Wael Jallouz 9, Marco Vujin 5, Dominic Klein 3, Gudjon Valur Sigurdsson og Christian Sprenger hver 2, Patrick Weineck, Rasmus Lauge og Christian Zeitz hver 1.

Publiceret 11 August 2013 18:59