Der er koncert i Sct. Jacobi Kirke med sangerinden Anne Mette Balling d. 15. august.

Der er koncert i Sct. Jacobi Kirke med sangerinden Anne Mette Balling d. 15. august.

Sang og orgel i Sct. Jacobi Kirke

Torsdag d. 15. august kl. 20 er der koncert i Sct. Jacobi kirke med sangerinden Anne Mette Balling. Hun ledsages på orglet af Christian Blom Hansen.
Koncerten indledes med tre arier af G. F. Händel, festlig og iørefaldende musik. Anne Mette Balling synger desuden tre sange af Gabriel Fauré, bl.a. den kendte "Pie Jesu" fra Requiem, og koncerten afsluttes med tre sange, "Les Angelus", af den franske komponist og organist Louis Vierne, der var organist i Notre Dame, Paris, i begyndelsen af 1900-tallet. Christian Blom Hansen spiller ved koncerten to værker for orgel: Joh. Seb. Bachs orgelkoral over "Aleneste Gud i himmerig" og Choral i h-mol af den franske komponist Cesar Franck, der virkede i Paris i slutningen af 1800-tallet.
Anne Mette Balling er uddannet på musikkonservatoriet i Århus. Hun har optrådt som oratoriesolist med bl.a. Sønderjyllands Symfoniorkester, Ålborg Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Århus Symfoniorkester, Radiounderholdnings-orkesteret, Randers Byorkester og Esbjerg Ensemble samt barokensemblerne Concerto Copenhagen og Ensemble Zimmermann. Som operasanger har hun medvirket ved en lang række opsætninger bla. i Den ny Opera.
Inden koncerten i kirken er der kl. 19.30 koncert på kirkens klokkespil med Peter Langberg som solist. Han er tidligere rektor for Løgumkloster Kirkemusikskole og er nu klokkenist ved Vor Frelsers kirke i København og har en omfattende koncertvirksomhed. På programmet er musik af bl.a. Purcell, Rameau og Rung-Keller.

Publiceret 11 August 2013 07:15