På lørdag gæstes veteranbanes skinner af et norsk veteranstog. Arkivfoto

På lørdag gæstes veteranbanes skinner af et norsk veteranstog. Arkivfoto

Togentusiaster besøger Haderslev og Vojens

Lørdag ankommer et specialtog med togentusiaster fra hele norden. Det skal ud at køre på skinnerne mellem Vojens og Haderslev

Haderslev får lørdag den 17. august besøg af en gruppe nordiske togentusiaster. Og de kommer til byen i eget veterantog. Anledningen til besøget er, at entusiasterne her i sommer er på rundtur på danske skinner, og da det nu igen er muligt at køre på skinnerne mellem Vojens og Haderslev har Foreningen de er tilsluttet, Nordisk Jernbane Klub, over for Veteranbanen Haderslev Vojens udtrykt ønske om at aflægge byen og banen et besøg.
"Og det har vi naturligvis sagt ja tak til. Besøg udefra skaber jo endnu mere liv på banen så vi ser med stor spænding frem til besøget," siger formanden for Veteranbanen Haderslev Vojens, Carsten Ørnsholt,
Og han føjer til, at de formelle ting, der skal til, for at toget må køre ad skinnerne til Haderslev allerede er på plads. 
Gruppen tæller 35 - 40 med interesse for tog i alle aldre og i alle størrelser. De kommer fra hele Norden, og skal under besøget i Haderslev blandt andet besøge Slesvigske Vognsamling på Simmerstedvej. 
Det gamle tog, de kommer kørende til byen i, er et norsk veteran-motortog. For interesserede bliver der under besøget mulighed for at bese toget både ude og inde under dets ophold på Haderslev Bystation ved Nørregade.
"Og besøget tilrettelægges også på en måde, så det bliver muligt at tage en tur med toget fra Vojens til Haderslev Bystation og tilbage igen," fortæller Carsten Ørnsholt om besøget på lørdag.
Veterantoget med de nordiske jernbaneentusiaster forventes af afgå fra Vojens klokken cirka 14.00. For kørsel på Haderslevbanen er det såkaldt åben køreplan uden faste tider.

Publiceret 11 August 2013 15:15