HB Køges bestyrelsesformand Henrik N. Andersen. (Arkivfoto: JCJ).

HB Køges bestyrelsesformand Henrik N. Andersen. (Arkivfoto: JCJ).

Køge Park:

Positiv stemning på ”formødet”

Af
Per Møller

STADIONPROJEKT: Dagen i dag, tirsdag den 20. august, er en meget afgørende dag i det videre forløb af projekt Køge Park.
Økonomiudvalget i Køge kommune vil på sit møde beslutte om tommelfingeren pege skal vende op eller ned til projektet. Men inden Økonomiudvalget kunne gå i gang med dagens møde i formiddag, var der afsat tid til et ”formøde” med repræsentanter for HB Køge, der som talerør for breddeidrætten i kommunen har været meget aktiv i sommerens debat om Køge Park projektet.
- Jeg synes vi havde et rigtigt godt møde. Man vil nu undersøge om kommunen kan slippe for en del af deponeringssummen på omkring 60 millioner kroner og forventer at få tilbagemelding om dette i september/oktober måned. De 60 millioner kr. svarer til hvad grunden koster. Man kan sælge grunden for beløbet og deponere disse penge. Men – på nær Finn Buch fra Demokratilisten der er bekymret for økonomien i hele projektet – er det vore klare fornemmelse at alle vil i Fase 2, fortæller Henrik N. Andersen, bestyrelsesformand for HB Køge kort om mødet med Økonomiudvalget.
På mødet blev der også talt om Plan B – en opgradering af de nuværende forhold på SEAS NVE Park i Herfølge, Køge Stadion, Rishøj Stadion og bygning af en hal.
- En opgradering af forholdene på SEAS NVE Park vil alene løbe op i 88 millioner kroner – her taler vi opgradering af stadion til Superliga-niveau inkl. forbedret sponsorfaciliteter. Men det får vi ikke bygget en ny tiltrængt hal for, og vi får ikke opgraderet Køge Stadion og Rishøj Boldklubs forhold. Disse lappeløsninger løber op i et beløb på omkring 150 millioner kroner. Og så er breddeidrætten er stadig ikke tilgodeset optimalt – så al sund fornuft taler for Køge Park og så hurtigt som muligt videre til Fase 2, siger Henrik N. Andersen til Lørdags-Avisen.

Publiceret 20 August 2013 12:00