Christian Richardson er selv Afghanistan-veteran. Han har taget initiativ til velgørenhedsløbet, der kommer her til byen på fredag.

Christian Richardson er selv Afghanistan-veteran. Han har taget initiativ til velgørenhedsløbet, der kommer her til byen på fredag.

Cykelløb for kvæstede veteraner

Velgørenhedsløbet Ride4Rehab kommer til Trekantområdet

På fredag den 30. august ankommer et felt af fysisk skadede soldater til Vejle og Fredericia.
Det er tredje etape af en syv dage lang tur fra København til Skagen, hvor 17 hjemvendte soldater med fysiske skader, ambassadører og politikere skal cykle i håndcykel og på tohjulede cykler til fordel for psykisk skadede soldater og andre med tilknytning til landets tre veteranhjem. Med på turen er blandt andre Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen.
Fysisk skadede soldater fra DIF Soldaterprojekt har besluttet, at der skal gøres en indsats for at få lavet nogle gode og brugbare tilbud til hjemvendte soldater med psykiske skader, som de mener, er en overset gruppe. Ved at gennemføre cykelløbet gennem Danmark skal opmærksomheden rettes mod det behov og dermed på indsamlingen af midler til Fonden Danske Veteranhjem, som sker via betternow.dk og sms-donation.

Initiativ fra egne rækker

En af initiativtagerne til projektet er 27-årige Christian Richardson fra Ejby.
Han kom til skade i Afghanistan i 2009 efter at have trådt på en vejsidebombe. Han ved, hvor hårdt en udsendelse kan tage på et menneske, og hvordan mange udvikler posttraumatisk stress, PTSD, over tid.
“Jeg føler, at den store gruppe af PTSD-ramte soldater godt kan blive overset, da de ikke har en fysisk skade. Jeg ønsker derfor, at mine kollegaer, der måske kæmper alene derude, skal have en mulighed for at få endnu flere tilbud til hjælp. De penge, vi kan bidrage med, kan måske åbne et par nye muligheder for nye behandlingstilbud,” siger Christian Richardson.
Støtten fra Ride4Rehab til de mange veteraner og pårørende fra landets tre veteranhjem betyder rigtig meget, mener generalmajor og formand for Fonden Danske Veteranhjem Jan Brun Andersen.
“Donationen betyder, at de tre veteranhjem nu kan forstærke indsatsen for veteraner og pårørende. Og helt i tråd med løbets ånd, vil midlerne blive brugt på fysiske aktiviteter, der har vist sig meget værdifulde i processen med at få vore veteraner og deres pårørende tilbage til en normal hverdag. Projektet er således både en meget, meget flot anerkendelse til vore mange veteraner og samtidig en kærkommen støtte til de mange veteraner, der har brug for lidt hjælp for at komme videre,” siger Jan Brun Andersen.
Alle er velkomne til at tage imod feltet både ved ankomst til Veteranhjemmet på Ansgarsvej i Fredericia klokken cirka 12:30 og ved ankomst til Vejle kommunes administrationsbygning klokken cirka 14:30.

Publiceret 26 August 2013 10:00