Jo, vi har faktisk vundet noget

Det er muligt, at EfB's europæiske eventyr allerede slutter denne uge. Men skulle det blive tilfældet, så kan klubben glæde sig over, at den på mange måder allerede har sejret

Af
Rune Weitling

KOMMENTAR Det var ganske enkelt bare én af de aftener, man ikke glemmer.
Det var aftenen, hvor mus for alvor viste sig at være mænd. Det var aftenen, hvor moral og sammenhold overvandt teknik og kolde finanser. Det var aftenen, hvor EfB var bagud tre gange mod et fransk hold, hvis spillerbudget er fire gange så stort som FC Københavns, og så alligevel vandt 4-3. Det var aftenen, hvor alt bare gik op i en højere enhed. Det var ganske enkelt en så forrygende aften, at den allerede nu omtales som legendarisk.
Så sidder man der og er lykkelig for at være en del af fællesskabet, og så kommer det lidt længere nede fra tribunen: "Ja ja, men vi har jo altså ikke vundet noget som helst endnu."
Øhhh jo Sherlock Holmes. Holdet har faktisk lige vundet 4-3 i en fuldstændig fabelagtig fodboldkamp!
Men nej, man behøver da ikke være nissen med længste skæg for at regne ud, at vi ikke har vundet noget sølvtøj at smide i pokalskabet endnu, og at fodboldkynikeren formentlig blot mener, at klubben rent faktisk ikke har vundet pladsen i gruppespillet endnu.
Og det må man jo trods alt give ham ret i. Og jo, det bliver da hulens svært torsdag aften mod St. Entienne. Ikke umuligt, men hulens svært. Og efter blamagen i Viborg søndag eftermiddag ser det da ikke ligefrem mere lyst ud.
Men skulle det ske, at EfB ikke formår at gå videre, og det europæiske eventyr dermed allerede er slut, så har klubben faktisk allerede vundet noget. Det gjorde den denne lune torsdag aften foran et - historisk - udsolgt Blue Water Arena.
Den vandt sådan cirka 12.000 fodboldhjerter på stadion. Og flere hundrede tusinde ude i det ganske danske land. Også dem af is. Spillerne vandt dem på fight og vilje og en helt enorm moral. De vandt stort på sympatikontoen, da de sammen sagde "nej, det skal fa.... være løgn, nu kæmper vi sammen til sidste fløjt" og efter 93 minutter havde slået stormagten.
Det var ganske enkelt en aften, som små drenge- og pigespillere vil huske mange år frem, og som de helt givet vil lære af. Også på det menneskelige plan.
Så spillerne, klubben og byen sejrede på alle måder denne aften. De gjorde os alle ære, og der har formentlig aldrig været så stort et fællesskab på Blue Water Arena som denne aften. Alt sammen er det oplevelser, vi hver især tager med os.
Så jo, vi har faktisk vundet noget...

null

Publiceret 28 August 2013 10:00