Jonas Lundgaard i færd med at filme Esben Christensen, Freja Christensen og Mikkel Østergaard Pedersen.

Jonas Lundgaard i færd med at filme Esben Christensen, Freja Christensen og Mikkel Østergaard Pedersen.

Næsbjerg-elever lavede film mod kræft

Børn på Næsbjerg Skole producerede film på mobilen, da de deltog i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens landsdækkende Solkampagne

Af
Kim Schou

Filmene handlede om risikoen ved at bruge solarium, og vinderfilmen produceres som en rigtig film. Den landskendte skuespiller Lene Maria Christensen er med i juryen.
Onsdag var det derfor tilladt at bruge mobil i timen på Næsbjerg Skole. I hvert fald for de elever, der skulle producere film på mobilen, da de deltog i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens landsdækkende Solkampagne.
De er – sammen med 1.000 skoleelever mellem 12-16 år fra skoler over hele Danmark – med i konkurrencen om at producere den bedste film på mobiltelefonen.
Bedømt af professionel jury
Filmen skal handle om risikoen for at udvikle kræft i huden, når man tager solarium. Desuden er konkurrencen åben for alle 12–16-årige, og der kan hentes hjælp og gratis konkurrencefoldere på www.lommefilm.dk for dem der kaster sig ud i filmarbejdet på egen hånd.
"Budskabet om at slukke solariet trænger ret effektivt ind, når de unge selv får mulighed for at forme og formidle det til deres kammerater," fortæller dansklærer Tanja Fahlmann Pedersen om 6-7. klasserne der denne onsdag er i gang med filmprojektet.
Udenfor er grupperne i gang med at filme. En af grupperne består af Jonas, Esben, Freja og Mikkel fra 6. klasse.
"Vi laver en film om, hvor man vil prøve at score en pige. Hun vælger så til sidste den fyr, der ikke går i solariet," fortæller Jonas Lundgaard, som filmer med sin mobiltelefon.
Næsbjerg Skoles film bliver bedømt af en professionel jury bestående af skuespiller Lene Maria Christensen (kendt fra bl.a. Frygtelig lykkelig og Lulu & Leon), filmproducent Kamilla Hancke Rosado (Blenkov og Schønnemann) samt projektleder hos Kræftens Bekæmpelse og Trygfondens Solkampagne, Anne Bach Waagstein.

Publiceret 28 August 2013 06:00