Den lille familie er lykkelige over muligheden for at Jonas nu kan lege risikofrit udenfor

Den lille familie er lykkelige over muligheden for at Jonas nu kan lege risikofrit udenfor

Nu kan Jonas lege i skyggen

Lille fem-årige Jonas Østergaard Olesen fra Varde har fået en økonomisk håndsrækning fra Lions Club Varde

Af
Kim Schou

donation Den 14 maj sidste år, 14 dage før sin fire-års fødselsdag fik den lille dreng fra Varde konstateret leukæmi.
Familien består udover Jonas af mor Jeanette og far Bjarne samt lillesøster Line. ”Jonas havde haft influenzalignende symptomer i en lille uges tid. Han havde feber og var træt. I perioden havde vi kontakt til en vagtlæge,” fortæller Jeanette.
Efter en uge får vi en tid ved egen læge, som sendte ham til Esbjerg og derfra videre til Odense,” tilføjer Jeanette, som i øjeblikket går hjemme, mens Jonas er syg.
Udover at have feber kløede Jonas' tæer helt vildt, han var ked af det og meget stille. På sygehuset viste det sig, at blodprocenten var helt nede på 2,7.
”Jeg er meget glad for den behandling, jeg fik hos vores læge, Kenneth Damgaard, fra Jacobi Lægerne. Uden hans resolutte handling, ved jeg ikke hvor vi stod i dag,” tilføjer Bjarne, der til daglig er kaptajn på Holstebro Kaserne.
Det sidste års tid er familien gået til behandling på Odense Universitets Hospital.
Prognoserne for Jonas er gode, og efter planen skal han være færdigbehandlet til november næste år. Få måneder efter at han efter planen skal starte i skolen i august 2014.
”Men om vi lader ham vente et år med at gå i skole, må tiden vise. Jonas har det nemlig lidt svært ved at håndtere konflikter med jævnaldrende, da han ikke har været ret meget sammen med dem det sidste års tid. Derfor skal han have sit sociale netværk bygget op igen bagefter,” tilføjer Jeanette.

Hjælpen

Jeanette havde tidligere hørt om Lions Club Varde.
”Jonas' sygdom betyder nemlig, at det er farligt for ham at være ude under solen, da solstråler kan skade hans hud under kuren,” fortæller Jeanette, som derfor brændende ønskede sig et solsejl over sandkassen.
Derfor tog hun kontakt til Lions Club Varde, som fik et brev.
”Det tog ikke mange sekunder førend vi besluttede os for at yde økonomisk støtte til familien, fortæller Kåre Jensen fra Lions Club Varde.
Solsejlet blev derfor indkøbt, og har været flittigt brugt denne sommer, hvor solen ofte har skinnet fra himlen.
”Det er os kun en glæde når vi kan hjælpe, og jeg er glad for, at Jonas har kunnet nyde de mange sommerdage i skyggen,” slutter Kåre Jensen, mens Bjarne, Jeanette og Line smilende betragter Jonas ude i haven.

Kåre Jensen har sammen med Lions Club Varde doneret pengene til solskærmen

Kåre Jensen har sammen med Lions Club Varde doneret pengene til solskærmen

null

Publiceret 28 August 2013 08:00