Ravnsborghallen i Køge kan udvides - blot der tages hensyn til de grønne arealer der omkranser hallen. (Arkivfoto: JCJ).

Ravnsborghallen i Køge kan udvides - blot der tages hensyn til de grønne arealer der omkranser hallen. (Arkivfoto: JCJ).

Træer beskyttes ved Ravnsborghallen

KØGE: Ravnsborghallen kan udvides – men byggeriet skal tage hensyn til områdets grønne karakter. Det står fast nu, hvor Køge Byråd har godkendt ny lokalplan for området omkring Ravnsborghallen.
Lokalplanen har været i offentlig høring i otte uger, og her er der kommet en del indsigelser mod anlæggelsen af nye parkeringspladser i området sydvest for Ravnsborghallen – et grønt område, som tidligere udgjorde haven til gården ”Ravnsborg”.
Indsigelserne er der blevet taget højde for i den endelige lokalplan, hvor der nu er tilføjet et ekstra afsnit med stærkere bestemmelser for fastholdelse af det grønne område.
Ifølge den nu godkendte lokalplan, må områdets store træer ikke fjernes uden særskilt tilladelse, og området skal fortsat holdes som et græsareal. En stor rødbøg på området er bevaringsværdig og må ikke fældes.
Det er Gymnastikforeningen Køge Bugt, der – med anlægstilskud fra Køge Kommune - har taget initiativ til at bygge et  springcenter ved Ravnsborghallen, der skal skabe bedre forhold for elitegymnaster såvel som motionsgymnaster.
pm

Publiceret 28 August 2013 13:45