Borgerservice drukner i henvendelser om digital hjælp

Borgerservice i Varde Kommune er ved at drukne – på den gode måde - i henvendelser fra firmaer, foreninger og organisationer, der ønsker hjælp til at få en digital postkasse og medarbejdersignaturer inden skæringsdatoen den 1. november

Af
Kim Schou

Oprindeligt var der planlagt tre kurser - og det forventede antal deltagere lå på omtrent de 10 kursister pr. gang.
Det slog slet ikke til.
Hos Borgerservice i Varde Kommune er medarbejderne blevet kimet og mail'et ned af firmaer, foreninger og organisationer, der ønsker at komme på kursus i, hvordan de får en digital postkasse og en medarbejder-signatur, så ”postkassen” kan blive tømt.
"De tre første kurser har været overtegnede faktisk fra dag et, og det har været nødvendigt at finde flere pc'ere og ekstra stole. Derfor er vi lige nu i fuld gang med at planlægge yderligere seks kurser, så de lokale firmaer, foreninger og organisationer, der har deres eget CVR-nummer kan ruste sig til den 1. november, hvor al post fra det offentlige skifter fra traditionelle breve til digital post, fortæller lederen af den kommunale Borgerservice," Helle Marquertsen.
"For de, der ikke når det inden 1. november, vil virkeligheden være, at de risikerer, at miste vigtig post - og ikke blot post fra Varde Kommune. Det gælder breve fra alle offentlige myndigheder, og dermed altså eksempelvis også, når firmabilen bliver kaldt til syn, eller når Skat har vigtige informationer til en forening eller en virksomhed."

Snart klar med datoer

"Endnu er der ikke sat dato på de seks nye kurser, men de vil finde sted i så god tid som muligt, inden den 1. november," fortæller Minja Omanovic, der står for den praktiske afvikling af kurserne.
Datoerne bliver oplyst på den kommunale hjemmeside – www.varde.dk – hvor der også vil være oplysninger om tilmelding, tidspunker og mødested – men i hvert fald hvad det sidste angår, så bliver det hos Borgerservicecentret på Frisvadvej i Varde.
"Og allerede nu kan vi da også slå fast, at kurserne er gratis for deltagerne," tilføjer Helle Marquertsen.
"Som kommune er vi ikke forpligtet til at holde disse kurser, men vi vil selvfølgelig gøre, hvad vi kan, for at hjælpe vore lokale firmaer, foreninger og organisationer godt ind i den nye digitale verden. Samtidig er vi utroligt glade for, at der er blevet taget så godt imod vores tilbud, og viser det sig, at der er behov for yderligere kurser, ud over de seks, der nu er på vej - ja, så laver vi flere kurser."
Når et firma, en forening eller organisation skal have en digital postkasse, foregår det via hjemmesiden virk.dk. Desuden skal brugerne oprette en såkaldt digital medarbejdersignatur, og det er altså til disse ting, der er hjælp at hente hos Varde Kommune.


E-mail er ikke nok

Helle Marquertsen understreger desuden, at ingen må forledes til at tro, at alt er godt, så længe firmaet, foreningen eller organisationen har en e-mail-adresse.
"Det kan ikke gøre det i dette tilfælde. Derfor er det måske især vigtigt, at de lokale foreninger lige får tjekket om alt nu også er i orden til 1. november - og ikke blot går ud fra, at når bare formanden har en mere eller mindre privat e-mail, så går det nok. Det gør det nemlig ikke."

Publiceret 30 August 2013 10:00