Det er på mange måder denne dag, hvor EfB vandt pokalfinalen, der er skyld i, at EfB nu er kvalificeret til gruppespillet i Europa League.

Det er på mange måder denne dag, hvor EfB vandt pokalfinalen, der er skyld i, at EfB nu er kvalificeret til gruppespillet i Europa League.

EfB er på vej mod nye tider

EfB’s historiske triumf på Stade Geoffroy-Guichard i Saint Etienne torsdag aften åbner helt nye perspektiver for klubben. Både sportsligt og økonomisk indleder EfB en ny tidsregning.

EfB's historiske triumf på Stade Geoffroy-Guichard  i Saint Etienne torsdag aften åbner helt nye perspektiver for klubben. Både sportsligt og økonomisk indleder EfB en ny tidsregning, hvor der fortsat skal ageres med fornuft, men hvor der for første gang længe bliver muligheder for at tænke langsigtet og investere i spillertruppen.
"Kvalifikationen til gruppespillet i Europa League vil give os et økonomisk fundament, vi aldrig tidligere har haft. Sportsligt skal vi på kort sigt se, hvad vi kan gøre for at tilføre nye spillere, så vi kan stå det hårde program med seks europæiske kampe oven i kampe i Superligaen og DBU Pokalen igennem. Når det arbejde er gjort, kan vi for første gang i mange år begynde at tænke langsigtet i at bygge vores hold op," siger adm. direktør Søren Poulsen.
Han deltager som eneste repræsentant for EfB i lodtrækningen til de 12 grupper i Europa League i Monaco.  Niels Erik Søndergård fra den sportslige ledelse, cheftræner Niels Frederiksen og medlemmer af EfB's bestyrelse har hænderne fulde med at færdiggøre aftaler med nye spillere og afsøge markedet for yderligere forstærkninger.
For at kvalificere sig til gruppespillet modtager EfB 1,3 mio. euro - 9,7 mio. kr. - i startpenge. En sejr vil udløse 200.000 euro og uafgjort det halve. Selv til morgen har Søren Poulsen svært ved at fatte, at EfB efter at have gennemgået en livstruende nedrykning og en økonomisk genopretning nu har kvalificeret sig til en så økonomisk attraktiv turnering.
"Jeg håber, vi kan trække en attraktiv engelsk modstander, Tottenham Hotspur eller Swansea, alternativt hold fra den tyske bundesliga. Kan vi til de tre kampe sælge 30.000 billetter i alt, vil også det få stor økonomisk betydning for os," siger Søren Poulsen.
Han takker de fans, der tog turen til Saint Etienne, klubber fra hele Danmark, som har sendt lykønskninger, og de folk uden for inderkredsen i fodboldverdenen, som viser anerkendelse og respekt for EfB-spillernes heltemodige præstation i 1-0-sejren over AS Saint-Etienne.
Ved dagens lodtrækning i Monaco er de 48 hold inddelt i fire seedningslag med klubber som Tottenham, Dynamo Kiev, Bordeaux, Lazio og Sevilla i øverste lag, mens Michael Laudrups Swansea er i andet lag. EfB befinder sig i det laveste seedningslag.
Du kan sammen med andre EfB-tilhængere følge lodtrækningen i Monaco direkte på storskærm i EfB Caféen fra kl. 13.00.

null

Publiceret 30 August 2013 12:00