Der kan løbes på rulleskøjter i Vejles nye bypark, Mariaparken.

Der kan løbes på rulleskøjter i Vejles nye bypark, Mariaparken.

Mariaparken åbner i dag - og den er ikke kun for piger

Parkeringsplads er blevet til moderne bypark, hvor man kan stå på rulleskøjter, spille bold og danse

Børn og unge - og alle andre for den sags skyld - har fået et nyt sted at slå sig løs udendørs i Vejle. Fredag den 30. august åbner Mariaparken, som er blevet omdannet fra at være en parkeringsplads til en moderne bypark med en multibane og mulighed for at dyrke gadeidræt.
Her kan man stå på rulleskøjter og spille boldspil med bats og net, og der er også en pavillon med siddetrin rundt om et cirkelformet gulv til dans og musik.
"Nogle borgere har fået opfattelsen af, at Mariaparken kun er rettet mod piger. Jeg vil gerne understrege, at Mariaparken er for alle, der gerne vil bruge de muligheder, som Parken byder på," siger Peder Hummelmose, formand for Teknisk Udvalg i Vejle Kommune.
Mariaparken ligger i forlængelse af Byparken i Vejle, som med åbningen af Mariaparken er blevet udvidet fra 20.000 til 35.000 kvadratmeter.
Den nye bypark bliver indviet med et arrangement fredag den 30. august klokken 14-17. Peder Hummelmose og Per Schulze fra Lokale- og Anlægsfonden holder taler, og der vil være musik samt opvisning og instruktion i gadeidræt, som Vejle Idrætshøjskole vil stå for.
Musikken leveres af unge amatørmusikere fra Vejle og omegn. Det er Caroline Poulsen, Rødkilde Vokalgruppe, Caroline Ravn Andersen med band, Cecilie Mortensen og Sky Reavers.
Derudover vil Vejle Roller Derby give en opvisning i Roller Derby, som er en kontaktsport baseret på rulleskøjteløb på en ovalbane. Arrangementerne giver måske en god appetit, og derfor vil der være gratis pølser fra grillen.

Caroline Ravn Andersen med band optræder til indvielsen af Mariaparken.

Caroline Ravn Andersen med band optræder til indvielsen af Mariaparken.

null

Publiceret 30 August 2013 08:00