Radio Køge gav Køge Festuge den bedste start…!

Kære læser!
Jeg kan ikke lade være med at starte med Køge Festuge. På en eller anden måde er det jo også ”mit barn”. Jeg var – for 9 år siden – med til at starte festugen, og det er en fornøjelse at se, at så mange frivillige stadig er med, at de elsker denne fest – og lige så glædeligt er det, at den ”nye” bestyrelse har fået styr på tingene. Sådan virker det i hvert fald – vi får alle en kanon fest – og vi skal faktisk ikke have penge op af lommen.
En masse firmaer – de fleste lokale – har sponsoreret store beløb for at give os alle en stor fest, og det beløb, som de deltagende foreninger skal have for deres arbejde, kommer ind via ølsalget.
Og der er ingen tvivl om, at der virkelig bliver drukket mange øl (og vand/vin) under festugen, men desværre kan man endnu engang konstatere, at en del af publikum har taget deres øl med hjemmefra…
Hvor må I dog føle jer flove…!
Det er da OK, at I ikke har råd til at købe øl i festugens boder, men når I kan stå på Torvet, mens der er underholdning på scenen, og drikke mindst 5-6 ”tysker-øl” (medbragte), så må et godt råd være, at nøjes dog med 1-2 øl – bare de er købt i festugens boder. Så støtter i festugen, og tager ikke skade af for mange øl…

Festugen – en fejl?
Der er mange som stadig spørger ind til, hvordan vi fandt på ideen med en festuge i sin tid, og om ikke vi stadig er med i kulissen…?
Til det sidste kan jeg klart svare nej – det er i hvert fald meget langt ude i kulissen. Bliver vi spurgt, så svarer vi og hjælper, og vi laver festuge-programmet i avisen, men ellers kan vi ikke tage den del af æren længere. Den tilhører en aktiv bestyrelse, der ”brænder” for Køge Festuge, loyale foreninger, der trods op- og nedture har holdt ved, mange andre frivillige og trofaste firmer, der sponsorerer.
Og hvordan fandt vi på det med en festuge? – Det var en fejl…
For 10 år siden skulle vi til et aktivitetsmøde i Køge Handelsstandsforening, og her på avisen havde vi overset, at der på bagsiden af indkaldelsen stod, at de lokale aviser kommer med hver deres bud på aktiviteter i Køge i det kommende år.
Der var 2 timer til mødet, så gode råd var dyre. Vi kunne ikke nå at lave en masse forslag til arrangementer, så vores annoncechef Mogens Hansen sagde, at vi kunne da prøve at præsentere noget af det oplæg, vi tidligere havde til en byfest i byen.
OK – sagde jeg – men så sætter vi nogle rigtig store navne på, så alle bliver benovet, men når de får at vide, at de selv skal til lommerne, så ”dør ”det nok… men vi ville få ros for initiativet..!
Som sagt - så gjort: Vi præsenterede ”Big Fat Snake” og en masse store navne, og det ville nok koste omkring et par millioner alt-i-alt, at lave en sådan fest.
”Hurra-hurra” sagde de næsten alle sammen. Eneste spørgsmål var faktisk: ”Hvad hvis nu det regner…?” Hvortil jeg måtte stikke en ”hvid løgn”: ”Det regner aldrig i uge 35 – det har vi undersøgt, og det har det i hvert fald ikke gjort de sidste 12 år – kom i gang, sagde forsamlingen - vi skal nok være med…” og så ”hang” vi på den i de næste 5 år, før vi gav ”stafetten” videre. Der har været lidt problemer hen ad vejen, men nu synes det at være på rette spor!
Og kan vi holde tørvejr, og publikum lader være med selv at slæbe øl og andre drikkevarer med hjemmefra, så er jeg sikker på, at den fejl vi begik engang ”i tidernes morgen”, nok skal blive vendt til en stor succes for os alle – og specielt de mennesker, der i dag ligger så stort et arbejde i at skabe en fest for os alle.
Og så skal der være en kæmpe ros til Radio Køge for deres onsdag aften. De præsenterede et suverænt program, og afviklede det meget professionelt. I skrivende stund er det torsdag aften, og jeg er på vej ind på Torvet for at KØBE en øl, og nyde ”Panamah” og ”Infernal”…

- rigtig go' weekend!

Publiceret 30 August 2013 10:30