Karen Marie Thomsen med favnen fuld af madvarer.

Karen Marie Thomsen med favnen fuld af madvarer.

Samler mad ind til sultne børn

Der er stadig brug for hjælp på de rumænske børnehjem. Indsamlere står klar i Erritsø

Af
Lars Saugbjerg

Traditionen tro samler Rumæniensprojektet af 1992 ind ved SuperBrugsen i Erritsø. Det plejer at være en succes. Sidste år indsamlede de frivillige næsten to tons mad til børnene på børnehjemmene i Lugoj, Rumænien.
Der er brug for hjælpen.
"I år varede vinteren længe og der var streng frost. Sommeren lige nu er ekstrem varm. Det påvirker høsten af grøntsager, så priserne bliver høje på disse råvarer," lyder det fra Karen Marie Thomsen, Rumæniensprojektet af 1992.
Det er let at hjælpe. Når du skal i SuperBrugsen, så køb det, du gerne vil give børnene i Rumænien. Betal varerne ved kassen, og aflever dem til de frivillige ved udgangen. Det skal naturligvis være varer, som kan holde sig. Fx ris, spaghetti, sukker, rosiner, kiks, dåsemajs, olie osv.
"På børnehjemmene i Lugoj er de henrykte for de nødvendige kilo, vi sender af sted. Så kan alle gå mætte i seng," siger Karen Marie Thomsen, som også bemærker, at børnene har brug for tandpaste.
"Og til de unge damer - hygiejnebind. En stor luksus."
Indsamlingen finder sted mandag den 2., tirsdag den 3. og onsdag den 4. september.
EUC hjælper med chauffører til transporten. De indsamlede varer afleveres direkte til børnehjemmenes depotforvaltere i efterårsferien under overværelse af projektets medlemmer. Se mere på www.rp92.dk.

"Med de indsamlede madvarer kan børnene komme igennem den lange, hårde vinter uden at gå sultne i seng."
Karen Marie Thomsen, Rumæniensprojektet af 1992

Publiceret 30 August 2013 07:00