YES - EfB er kvalificeret til Europa League

EfB skabte historie, da klubben foran et proppet stadion kvalificerede sig til gruppespillet i Europa League.

Esbjerg fB skabte i dag historie, da klubben foran et proppet Stade Geoffroy Guichard kvalificerede sig til gruppespillet i Europa League med en sejr på 1-0 over AS Saint Étienne.
AS Saint Étiennes hjemmebane, Stade Geoffroy Guichard, skabte en fantastisk ramme omkring spillerne på banen, og de 24.321 tilskuere leverede sang og stemning på tribunerne fra kampens første fløjt.
Dog var der ikke spillet mange sekunder af kampen, før der var fare på færde for esbjergenserne. Frederik Rønnow sendte fra kanten af feltet bolden i fødderne på en Saint-Étienne-spiller, der straks forsøgte at løfte bolden over målmanden. Esbjergenserne kunne dog ånde lettet op, da bolden gik forbi målet.
Efter nogle hede minutter for de blåhvidstribede, kom esbjergenserne hurtigt med i spillet og ignorerede den imponerende kulisse omkring dem. Franskmændene afsluttede ivrigt, men Frederik Rønnow hev den ene redning op efter den anden og var en sikker sidste skanse for sit forsvar.
Som minutterne tikkede nærmede Esbjerg fB sig et historisk resultat, men det var ikke uden spænding. I tiden op til pausen havde AS Saint Étienne således to store chancer, hvor der først blev headet forbi mål, og kort efter skærmede Kian Hansen sin modstander tilpas godt af, til at indlægget røg over den brasilianske angriber Brandao.
Tyve minutter inde i anden halvleg fik Saint-Étienne-spillerne endnu en stor mulighed for scoring, da Moustapha Bayal Sall afsluttede udefra og Francois Clerc rettede bolden af. Frederik Rønnow diskede dog op med endnu en redning og fortsatte kampen ude scoring i målet bag ham.
Efter esbjergenserne havde reddet stormen af sig, var det nu deres tid til at give modsvar. Først slog EfB’erne kontra, hvor Peter Ankersen flugtede bolden forbi mål, og kort tid efter brød jublen ud hos vestjyderne.
Jakob Ankersen spillede bolden ud til Emil Lyng på højrekanten, der trak mod baglinjen og slog bolden fladt og hårdt indover. Moustapha Bayal Sall var først på bolden, men i et forsøg på at cleare den over målet, ramte han undersiden af overliggeren og bolden røg i mål.
Målet virkede til at give en ny energiindsprøjtning til esbjergenserne, og kort tid efter var det Jesper Rasmussen, der kom frem til en god chance efter at have opsnappet bolden i venstreside og være trukket ind i banen. Målmanden reddede dog skuddet.
Fem minutter efter var det igen Brandao der var på spil for franskmændene, da han trak frem i banen med bolden og afsluttede på stolpen. Esbjergensernes forsvar var dog først over bolden.
"Det var to lige kampe, hvor Saint-Étinne bl.a. ramte stolpen i anden halvleg. Men når man vinder to kampe må man sige at det er fortjent at vi går videre. Stor cadeau til spillerne, der leverede en fantastisk præstation," sagde Niels Frederiksen efter kampen.
 

null

Publiceret 30 August 2013 09:30