Greenpeaces udgave af Shells logo blev spulet ned allerede få timer efter aktionen.

Greenpeaces udgave af Shells logo blev spulet ned allerede få timer efter aktionen.

Greenpeace:

Vi vender tilbage

Organisationen, der i onsdags stormede raffinaderiet i Fredericia, er ikke færdig med Shell endnu

Af
Peter Friis Autzen

Onsdagens Greenpeace-aktion på Shell-raffinaderiet i Fredericia bliver ikke organisationens sidste aktion mod Shell. Det siger Birgitte Lesanner, der er kampagne- og kommunikationschef hos Greenpeace.
"Aktionen var en succes. Vi har fået vist Shell, at vi vil have dem til at lade være med at bore i Arktis. Vi ved, at sådanne aktioner gør ondt på Shell. Og hvis vi bliver ved, ender de med at droppe deres projekt. Så vi bliver ved lige så længe, det er nødvendigt. Vi er ikke færdige med Shell endnu," siger Birgitte Lesanner.
Hun vil ikke afsløre, om Greenpeace planlægger flere aktioner mod raffinaderiet i Fredericia.
"Jeg kan sige med sikkerhed, at vi ikke er færdige med Shell. Vi har flere aktioner på vej. Men Shell er stort, og det behøver ikke at være her i Fredericia," siger Greenpeace-koordinatoren, som anerkender, at raffinaderiet i Fredericia er blandt de mest miljøvenlige af sin slags.
Hun erkender, at aktionen var ulovlig, og at organisationen kunne aflevere sin e pointer på lovlig vis.
"Vi skriver også læserbreve og indsender høringssvar til ministre. Men nogle gange er ord ikke nok," siger hun og tilføjer, at hun gerne tager imod en invitation, hvis Shell har lyst til at tale om sagen over en kop kaffe.

"Operationen var en succes. Vi fik afleveret budskabet og har goivet langt over 20 intterviews," siger Greenpeaces kapmpagne- og kommunikationschef, Birgitte Lesanner. Foto: Peter Friis Autzen

Tavshed fra Shell

Avisen har flere gange kontaktaktet Shell for en kommentar på Greenpeace-aktionen. Men kommunikationschef Regitze Reeh reagerede ikke på henvendelser før avisens deadline.
Hun udtaler sig dog i en kort pressemeddelelse, Shell udsendte umiddelbart efter aktivisternes indryk på raffinaderiet.
"Greenpeace har naturligvis lov til at udtrykke deres uenighed med Shell, men det bør ske inden for lovens rammer," siger hun.
Hos Greenpeace glæder man sig over aktionen, selvom 29 aktivister blev anholdt og sigtes for krænkelse af husfred. De kan forvente en personlig bøde. Det overvejes stadig, om Greenpeace som organisation skal sigtes.
Alligevel var aktionen en succes, mener Birgitte Lesanner.
"Vi fik afleveret vores budskab til rigtig mange. Her har været rigtig mange mennesker forbi for at se på vores bannere. Og vi har givet langt over 20 interviews," siger hun.Shells kommunikationschef, Regitze Reeh, udsendte en kort pressemeddelelse, hvor hun opfordrede til, at Greenpeace kommunikerede indenfor lovens rammer. Foto: Shell

Shells kommunikationschef, Regitze Reeh, udsendte en kort pressemeddelelse, hvor hun opfordrede til, at Greenpeace kommunikerede indenfor lovens rammer. Foto: Shell

Publiceret 30 August 2013 08:00