Ambulancen måtte ikke køre til skadestuen på Roskilde Sygehus, da en mand kom til skade efter et fald. Det må sygetransporten til gengæld gerne.	(Foto: Erling J.)

Ambulancen måtte ikke køre til skadestuen på Roskilde Sygehus, da en mand kom til skade efter et fald. Det må sygetransporten til gengæld gerne. (Foto: Erling J.)

Vagtcentralchef:

Ambulancen kører til Køge

- Region Sjælland vil gerne svare i den konkrete sag, men vi kan ikke helt genkende forløbet, som det er beskrevet i avisen, siger AMK-vagtcentralchef Tommy Jonasson
Han fremhæver samtidig, at det kræver samtykke fra den ulykkesramte borger, som Roskilde Avis ikke har offentliggjort navnet på, og kan derfor kun oplyse følgende om sagen:
Region Sjællands ambulancetjeneste har den 4. august haft en opgave på Dr. Sofiesvej med meldingen ”tilskadekomst”. Ved meldingen ”tilskadekomst” til 1-1-2 sker der følgende i Region Sjælland:
Først og fremmest stiller 1-1-2 samtalen videre til en sundhedsfaglig person, som ved hjælp af spørgeteknik og Dansk indeks vurderer omfanget af tilskadekomsten, og hvor meget det haster.
Herunder om der skal sendes en ambulance, eller henvises til anden hjælp, f.eks. eksempel Akuttelefonen, der visiterer til regionens skadestuer.

Kører til eksperter

Hvis der sendes en ambulance, vil ambulanceredderne arbejde ud fra Region Sjællands kørselsvejledning som justeres løbende i forhold til, hvilke specialer, der er til stede på regionens sygehuse.
For eksempel kan Roskilde Sygehus modtage en patient med hjertestop, mens ambulancen altid kører tilskadekomne patienter til Akutafdelingen på Køge Sygehus, hvor der er de nødvendige specialer til behandling af større skader.
ag

Publiceret 30 August 2013 08:00