KØS i Køge. (Arkivfoto).

KØS i Køge. (Arkivfoto).

Atypisk kunst på KØS i Køge

KUNST: I efteråret udstiller KØS i Køge værker af den særprægede kunstner Niels Larsen Stevns. Folkeuniversitetet i København går over fem forelæsninger i dybden med udstillingen, kunstneren og hans samtid.
Den danske kunstner Niels Larsen Stevns (1864-1941) betragtes som atypisk for sin tid, fordi hans stærke grundtvigianske tro tydeligt kom til udtryk i hans religiøse figurmaleri.
Over fem onsdage i oktober og november vil der være en unik mulighed for at blive klogere på Stevns, når Folkeuniversitetet i København udpensler detaljerne i Stevns-udstillingen på KØS.
Efter en grundig introduktion til Niels Larsen Stevns, vil kunstneren blive gennemgået ud fra udvalgte temaer i relation til udstillingen, bl.a. Stevns i relation til H.C. Andersen og Stevns som landskabsmaler.
- Sidste års Folkeuniversitet på KØS var en stor succes, og vi glæder os til at kunne tilbyde endnu en forelæsningsrække – denne gang om Niels Larsen Stevns. Vi har allieret os med Stevns-specialist, Mikael Wivel, så der er noget at glæde sig til, siger direktør på KØS, Christine Buhl Andersen om kurset.
Forelæsningsrækken Niels Larsen Stevns på KØS foregår over 5 onsdage fra den 2. oktober til 6. november kl. 17.15-19.00.
pm

Stevns Roemark enkeltstående træer Borup 1935 Vendsyssel Kunstmuseum. (Foto Axel Søgaard).

Stevns Roemark enkeltstående træer Borup 1935 Vendsyssel Kunstmuseum. (Foto Axel Søgaard).

Publiceret 01 September 2013 12:00