Den nye kalender fra Provas er lige på trapperne.

Den nye kalender fra Provas er lige på trapperne.

Din genbrugskalender er skrumpet

Hvert år husstandsomdeler Provas en genbrugskalender, der viser, hvornår din genbrugsbeholder bliver tømt. I år er kalenderen skrumpet og vil blive hængt på din genbrugsbeholder i løbet af september. Så hold øje med din beholder disse dage

Fra starten af september 2013 vil de første indbyggere i Haderslev Kommune kunne se en lille hænger på deres genbrugsbeholder, efter den er blevet tømt. Hængeren er en erstatning for genbrugskalenderen, og den viser, hvilke dage genbrugsbeholderen bliver tømt.
"Vi er rigtig glade for den nye kalender. En væsentlig fordel ved den er, at den er miljøvenlig, fordi der ikke er brugt så meget papir som tidligere," udtaler Annette Nielsen, kundechef hos Provas. "Samtidig er kalenderen nemmere at overskue, fordi den enkelte kunde ikke kan se alle de andre ruter, men kun får den væsentlige information," understreger hun.
"Den gamle udgave af kalenderen indeholdt en sorteringsvejledning," fortæller Annette Nielsen: "På den nye light-udgave er der i stedet en QR-kode, som du kan scanne med mobiltelefonen og på den måde hente sorteringsvejledningen. Du kan også besøge Provas' hjemmeside www.provas.dk for at finde disse oplysninger. Her kan du også hente den gamle kending med rutenummer og dato for tømning – lige til at printe ud."
"Desuden er der den bonus ved den nye kalender, at der ikke skal køres ekstra for at distribuere den. Det sørger chaufførerne nemlig for i forbindelse med, at de henter genbrug. Så det er en ”winwin-situation” med fokus på både miljø, tidsbesparelse og omkostninger," udtaler Annette Nielsen.
Og du behøver ikke bekymre dig for, om kalenderen kommer til at hænge udenfor på en regnvåd efterårsdag. Den er nemlig overfladebehandlet, så den kan godt klare en regnskylle, uden at den går i stykker. Kalenderen gælder fra oktober 2013 til september 2014.Hvad må komme i genbrugsbeholderen?
- Papir, aviser og reklamer
- Pap
- Flasker og glas
- Metal
- Plast
Husk, at alle materialer skal være rengjorte. Du kan læse mere om genbrug og sortering på www.provas.dk

Det leverer hver hustand
Tallene viser, hvor meget en husstand i Haderslev Kommune i gennemsnit afleverede i genbrugsbeholderen i 2012:
- Papir og pap: 122 kg
- Glas: 26 kg
- Metal: 5 kg
- Plast: 5 kg

Publiceret 01 September 2013 11:15