Kom og oplev, hvad der foregår hos fysioterapeuten i første weekend af september. (Foto: Michael Bo Rasmussen/Baghuset).

Kom og oplev, hvad der foregår hos fysioterapeuten i første weekend af september. (Foto: Michael Bo Rasmussen/Baghuset).

Fysioterapeut i Herfølge holder åbent hus

ÅBENT HUS: Fysioterapeuterne på Stationsvej 12 G i Herfølge inviterer indenfor til åbent hus, når fysioterapeuterne landet over markerer Den Internationale Fysioterapidag den første weekend i september.
Har du overvejet, om en fysioterapeut kan hjælpe dig? Så kig indenfor lørdag den 7. september i tidsrummet mellem kl. 10 og kl. 14. Her kan man få en kop kaffe og se, hvad fysioterapeuter kan tilbyde og prøve løbe-, balance- og koordinationstests. Der er gratis trænings-elastikker og instruktion i brugen af dem til de første 50 besøgende.
- Vi vil gerne benytte lejligheden til at vise, hvad fysioterapi er og kan. Jeg håber, at rigtig mange har lyst til at kigge forbi og høre, hvad de lokale fysioterapeuter kan tilbyde, siger Lise Hansen, som er formand for Danske Fysioterapeuter i Region Sjælland.
I det daglige arbejder fysioterapeuter med alt fra elitesportsfolk, der vil præstere bedre, over ældre og skadede, der skal genoptrænes til psykisk syge, der har det dårligt med deres krop.
- Livskvalitet handler i høj grad om at kunne bevæge sig bedst muligt. Det gælder lige meget, om du er på håndbold-landsholdet eller bare gerne vil kunne gå og være fysisk aktiv, selvom du har slidgigt, siger Lise Hansen.
Fysioterapeut-klinikker i Region Sjælland hjælper over 70.000 mennesker årligt. Det er 10.000 flere end for bare fem år siden. Dertil kommer et stærkt stigende antal borgere, der får fysioterapi i kommunale eller regionale tilbud.
- Både læger, politikere og borgere har fået øjnene op for, at fysioterapi kan give bedre liv. Vi er også generelt blevet mere opmærksomme på, hvor vigtigt det er at være fysisk aktiv, siger Lise Hansen.
Hun peger på, at der også er kommet en lang række forskningsresultater, der viser, at bevægelse er den bedste medicin mod en lang række sygdomme.
Selvom mange danskere er i kontakt med fysioterapeuter, så mener Lise Hansen, at mange flere danskere med fordel kan kigge forbi, når fysioterapeuterne holder åbent hus.
- Jeg mener helt oprigtigt, at der er rigtig mange, der kunne få et langt bedre liv ved at opdage, hvad fysioterapeuter kan. Hvad enten det handler om at få hjælp til at træne rigtigt eller det handler om at behandle for eksempel gigtsmerter, så handler det i sidste ende om at få en højere livskvalitet, siger Lise Hansen.
www.fysio.dk/dagen kan man læse mere om arrangementet og se, hvor fysioterapeuterne inviterer indenfor.
pm

Publiceret 01 September 2013 07:00