DEBAT:

Grundskylden flår boligejerne.

Af Ole Osterhammel, Kandidat for Liberal Alliance ved kommunalvalget 2013. Løvbakken 8, 3520 Farum

Det er helt urimeligt, at Skat i 2011-vurderingerne i påfaldende mange tilfælde har ladet gudneværdierne stige uforholdsmæssigt meget. I Stavnsholt oplevede mange borgere, at deres grunde blev vurderet 42 % højere på blot 2 år påtrods af finanskrisen var igang. Det skete samtidigt med, at man lavede en regel som gradvist tillader grundskylden at stige med 7 % hvert eneste år. Samtidigt lovede Socialdemokratiet, at boligejerne ikke skulle rammes af stigende skatter. Man sagde den gang, at finanskrisen havde ramt boligejerne så rigeligt. Enhver boligejer i kommunen kan slå op og se på deres egen vurdering og betalte grundskyld efterfølgende, at det var tomme ord fra Socialdemokratiet og SF. Dvs. Vælgerbedrag i særklasse.

I Liberal Alliance arbejder vi for, at boligskatten skal falde. Boligejere betaler i forvejen rigeligt og man skal ikke glemme at også lejere rammes af stigende grundskat. Et fald i grundskyldspromillen i Furesø spises delvist op af de ovennævnte signinger på grunde. Derfor klinger det hult, når man i Socialdemokratiet bryster sig af grundskylden er sænket. Hvis man ville noget seriøst med grundskylden i Furesø så sænkede man den endnue mere og fremlagde en klar plan over, hvordan man gør Furesø kommunes grundskyld til landets laveste over de næste 10 år. Alle der vil være med til det i det nye byråd skal være velkommen.

Jeg vil opfordre alle grundejere til at klage over deres vurdering hvis de på nogen måde mener at den er urimelig. Noget tyder på, at klageadgang også for 2011-vurderingen bliver genåbnet så vær opmærksom på det.

Publiceret 01 September 2013 18:30